Problemi Hajduka

Drhti im noga na 11 metara: Samo je ovaj igrač Bijelih bez promašaja iz penala

mijo caktaš
06.02.2021.
u 08:42

Uoči gostovanja Hajduka u Gradskom vrtu (subota, 15 sati) jedna od Tramezzanijevih dvojbi je i to tko bi trebao biti izvođač eventualnog jedanaesterca nakon što su igračima bijelih već šest puta ove sezone zaklecala koljena na bijeloj točki? Caktašu triput, a po jednom Jairu, Jradiju i Umutu Nayiru.

Hoće li se Tramezzani opet okrenuti Miji Caktašu (bude li uopće nastupio) iza kojega je već 25 realiziranih kaznenih udaraca u Hrvatskoj ligi (rekorder Krstanović 29, drugi Mumlek 28, treći Caktaš i Vugrinec po 25) ili će potražiti novoga čovjeka za tu zahtjevnu zadaću iz korpusa onih koji još nisu promašili? Zanimljivo, jedini koji ima tu referencu, odnosno stopostotni učinak, ali iz samo jednoga pokušaja u službenoj utakmici, 19-godišnji je Ivan Brnić koji je za drugu momčad Hajduka zabio s 11 metara u listopadu 2020. gol Orijentu. Uz taj gol, jedan je zabio i u prijateljskoj utakmici selekcija do 19 godina za Hrvatsku protiv San Marina.

Bjelicu zna iz Italije

Inače, nakon Caktaša, najefikasniji igrači Hajduka u šutevima iz jedanaesteraca su Makedonac Jani Atanasov i Grk Dimitris Diamantakos sa po osam pogodaka (te sa dva, odnosno četiri promašaja), ali ni jedan od njih još nije pucao s 11 metara u Hajdukovu dresu.

Nogometaši Hajduka susret s Osijekom dočekali su u Đakovu, gdje su u petak poslijepodne na igralištu lokalne Croatije održali trening. Trener Paolo Tramezzani poveo je na put 25 igrača, jer bijeli nakon utakmice s Osijekom odmah putuju u Opatiju gdje će se pripremati za prvenstveni dvoboj s Rijekom u srijedu na Rujevici.

– Analizirali smo utakmicu s Istrom. U ovom trenutku razmišljam samo o Osijeku. Priliku će dobiti igrači za koje mislim da mogu biti spremni nakon tri dana i susreta s Istrom – izjavio je jučer u Đakovu trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Kako vidi Osijekovu formu?

– Dobra je to momčad. Pokazuje to i ljestvica. Motivirani smo, spremni i želimo nastaviti naš posao – kurtoazno je uzvratio Tramezzani.

Nenad Bjelica rekao je da se poznajete iz Italije?

– Da, znamo se. Pratio sam treninge kada je bio trener Spezije. Ne iznenađuje me da dobro radi svoj posao. Ali, u subotu ne igram ja protiv njega, već moja momčad protiv Osijekove. Pristup i stav su uvijek važni, u svakoj utakmici. Tražit ću od igrača da vjeruju u ono što radimo i da budu zajedno i u dobru i u zlu. Bude li tako, mislim da na pozitivan način možemo odraditi završnicu sezone – zaključio je Tramezzani.

Talijan je među putnike u Slavoniju i na Kvarner uvrstio i Caktaša, Jradija i Gyurcsa, igrače koji u posljednjoj utakmici s Istrom nisu dobili priliku ni minute. Kako je bez njih pobijedio Puljane, može se očekivati da Tramezzani pobjedničku formaciju neće mijenjati, osobito u svjetlu činjenice da svoj trojici na ljeto istječu ugovori, a s Hajdukove strane nema naznaka da će s njima produljiti suradnju.

Hoće li se Mijo osladiti rekordom?

Najveća bi šteta nastala u Caktaševu slučaju, jer Miju samo jedan jedini pogodak dijeli od izjednačavanja s najboljim strijelcem bijelih u Hrvatskoj ligi Tomislavom Ercegom (80-81). Zar je moguće da će se Mijo rastati s Hajdukom a da se ne osladi tim rekordom? Eh, ti prokleti penali...

Hajduk i Osijek odigrali su međusobno u Hrvatskoj ligi i Hrvatskom kupu 103 utakmice. Hajduk ima 47 pobjeda, 22 puta bilo je neodlučeno, a Osijek ima 22 pobjede. U prve dvije utakmice ove sezone Osijek nije uspio svladati Hajduk, a Tramezzani je treći trener koji vodi bijele u susretu protiv Osijeka.

Hari Vukas slavio je u Gradskom vrtu s 2:1 nad Ivicom Kuleševićem, a Boro Primorac i Bjelica na Poljudu su remizirali 1:1. U prvoj međusobnoj utakmici Caktaš je bio realizirao penal za bijele, a u drugoj je Jradijev šut s bijele točke vratar Ivušić obranio.

A dan uoči utakmice sljedećeg kola sa Slavenom Belupom (14. veljače), Hajduk će proslaviti 110. rođendan. U nikad tužnijem rođendanskom ozračju igrat će za trenutačno peto mjesto na ljestvici... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije