šah

Drevna igra širi “korijen” u Hercegovini

03.10.2017.
u 10:00

- Nema prekobrojnih, lijep je dan, snaći ćemo se, bio je komentar Vladislava Prskala, predsjednika ŠK Čapljina, nad činjenicom da je na peti po redu šahovski turnir u Čapljini stiglo više zainteresiranih igrača, nego što je bilo stolova.

Nakon te konstatacije, iz obližnjeg kafića privremeno su pozajmljeni stolovi i stolice. Srećom, opreme, šahovskih garnitura i satova nije manjkalo, pa je šahovski turnir mogao početi. Uz osam stolova u prostorijama Šahovskog kluba Čapljina, igralo se i na tri stola ispred prostorija, što je turniru, u očima prolaznika i građana koji su sudjelovali u misnom slavlju u obližnjoj crkvi, dodatno podiglo rejting.

- Nismo oglašavali turnir u medijima, ali, u prvom redu, mladi su saznali za turnir, žele igrati, žele se dokazivati, a nama starijim šahistima, to zaista godi”, kazao je predsjednik Prskalo, zadovoljan da je brzo postignut konsenzus, sjelo se za šahovske ploče, zadubilo u figure i započelo ozbiljno razmišljati i vući poteze.

Najuspješniji je bio Almir Mataradžić, Mostarac koji nastupa za ŠK Čapljina, iz sedam partija Mataradžić je osvojio zavidnih šest poena. Koliko je borba bila izjednačena i žestoka, svjedoči podatak da se od 2. do 6. mjesta poredalo čak pet igrača s po pet poena, a to su: MK Ekrem Koso, pa Zvonimir Karlović, MK Miroslav Zekušić, Gordan Jelčić i MK Vladislav Prskalo. Najuspješnijim juniorom proglašen je Marijan Šilić iz Mostara, najuspješniji kadeti bili su Ante Pehar iz Čitluka i Mihael Vukelja iz Čapljine, a priznanja su dobili i oni najmlađi, Martina Šimunović i Tino Zrno, oboje iz Mostara. Peti po redu turnir koji se igra u povodu Dana općine Čapljina, 4. listopada, zaključen je u lijepom sportskom ugođaju, a sudeći po dobnoj raznovrsnosti mladih šahista, među kojima i nekolicina iz najmlađih dobnih skupina, očito je da se korijeni drevne igre šire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije