Premijer lige BiH u odbojci

Domaljevčani i bez najboljega napadača upisali nove bodove

storyeditor/2024-02-05/zok.png
06.02.2024.
u 16:46

U Orašju HOK Magic Ice Domaljevac s 3:0 pobijedio OK Modriča - Novoprom u Premijer ligi BiH, a održan i finalni turnir Odbojkaškoga saveza FBiH u kategoriji kadeta

U okviru 14. kola Premijer lige BiH odbojkaši HOK Magic Ice Domaljevac nastavili su nizati pobjede, piše Večernji list BiH. Nakon, rekli bismo, neočekivane pobjede koju su Domaljevčani izborili u Odžaku nad odbojkašima OK Napredak, prvoplasirane momčadi koja suvereno vlada na ljestvici i s čak pet bodova više od drugoplasirane ekipe, a to su upravo domaljevački odbojkaši, HOK Magic Ice ugostio je ekipu OK Modriča - Novoprom.

Oslabljeni sastavi

Na domaćem terenu u Sportskoj dvorani fra Martina Nedića Orašje HOK Magic Ice kroz sva tri seta uvjerljivo je pobijedio gostujuću momčad. Istina, obje ekipe odbojkaša, domaljevački i modrički, bile su u oslabljenim sastavima pa nisu prikazale vrhunsku igru, ali vjerni gledatelji, prema tradiciji, odličnih odbojkaških mečeva u Orašju zadovoljno su napustili dvoranu zbog rezultata, ali i dobre borbe obiju odbojkaških ekipa.

Već na samom početku susreta odmah se mogla zamijetiti velika razlika u kvaliteti dviju ekipa jer se odličnom igrom Magic Ice odmah uspio značajno odmaknuti od gostiju te kroz cijeli susret zadržati pobjedničku prednost.

- U našim redovima nije igrao najbolji napadač, korektor Marko Milovanović, no uspjeli smo dobiti nove bodove. Moji momci ozbiljno su shvatili zadaću i zasluženo pobijedili - kazao nam je nakon utakmice trener Magic Ice Domaljevca Zlatko Ivić.

U Upravi kluba ne skrivaju zadovoljstvo nastavkom proljetnog dijela prvenstva. Predsjednik kluba Anto Leovac Saljo smatra da je ekipa uigrana i na terenu pokazuje sve bolju igru, što na kraju donosi i dobre rezultate.

Očito razočaran igrom svojih izabranika, trener OK Modriča - Novoprom Lazo Cvijić nije želio komentirati susret, ali je zato odlični modrički 18-godišnji dvometraš Branko Žilić kazao kako su znali da će imati jako tešku zadaću pobijediti domaljevačke odbojkaše.

- Nismo uspjeli u tome, ali pokazali smo zube iako smo igrali s oslabljenim sastavom. Naime, nekoliko nam je bolesnih odbojkaša. Iduću utakmicu igramo s Jedinstvom iz Brčkog, odigrat ćemo je u Modriči i ona nam je imperativ - kazao je mladi Žilić.

U nastavku prvenstva u zgusnutim terminima domaljevačke odbojkaše već danas (utorak, 6. veljače) očekuje uzvratni susret u Modriči s ekipom OK Novoprom Modriča u okviru polufinala Kupa, nakon čega putuju za Ljubinje, gdje će odigrati susret u okviru 15. kola Premijer lige BiH. - Očekujemo da ćemo izboriti sudjelovanje u finalu odbojkaškog Kupa, što je, zapravo, jedan od ciljeva kluba - kažu u Upravi Magic Icea.

Zaljubljenici u posavsku odbojku osobito s nestrpljenjem očekuju dolazak u Orašje odbojkaša Kaknja, četvrtoplasirane momčadi koja na terenu uvijek daje svoj maksimum i spremna je iznenaditi u svakom trenutku. Iako je s tri boda na ljestvici ispod ekipe HOK Magic Ice Domaljevac, susret će, vjerujemo, donijeti odličan i uzbudljiv susret s neizvjesnim rezultatom.

U svakom slučaju, na vrhu ljestvice i ove su odbojkaške sezone ponovno dva posavska kluba - OK Napredak Odžak i HOK Magic Ice Domaljevac.

- Prema mome mišljenju, tri su kluba koja će ozbiljno konkurirati za prva mjesta, OK Napredak Odžak, OK Radnik iz Bijeljine i HOK Magic Ice Domaljevac. Mislim da će te tri ekipe igrati glavnu ulogu u nastavku prvenstva i Kupa - zaključuje Ivić.

Protekli je sportski odbojkaški vikend u dvorani u Orašju donio još jedan odličan odbojkaški događaj. Naime, najbolji odbojkaški kadeti Federacije odmjeravali su snage na finalnome turniru Odbojkaškog saveza Federacije BiH u kategoriji kadeta.

Na turniru su sudjelovale četiri najbolje ekipe koje su se borile za medalje i plasman u završnici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ponovno su briljirali mladi posavski odbojkaši.

Šest odličnih mečeva

Nakon ukupno šest odličnih odbojkaških mečeva, evo i poretka najboljih: prvo mjesto osvojila je ekipa odbojkaša Jedinstva iz Brčkog, drugoplasirani je HOK Magic Ice Domaljevac, na trećem je mjestu Bosna Sarajevo, dok je na četvrtome završila sarajevska Ilidža.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije