‘Konjic Open 2016.’

Dolaze šahisti iz Hrvatske, Finske, Turske, Austrije...

23.02.2016.
u 08:30

Šahovski klub Igman iz Konjica peti put organizira međunarodni turnir “Konjic Open 2016.”.

Ovaj prestižni turnir, koji je prijavljen u kalendar FIDE, održat će se od 27. veljače do 1. ožujka u motelu Konjic.

Nagradni fond od 3140 konvertibilnih maraka bit će raspoređen na osam šahista. Do sada su stigle prijave 85 šahista iz pet šahovskih federacija, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Finske, Turske, Austrije, Crne Gore.

Dosadašnji pobjednici Konjic Opena bili su: Halid Strinić (2012.), Muamer Mrnđić (2013.), Amar Salihović (2014 .) i Aleksandar Tomić (2015 godine).

Glavni favoriti ovoga turnira su, uz Konjičanina Muamera Mrnđića, Bajro Obuća, Boris Budimir, Lazar Stavnjak i Senad Kamberović, a nije nemoguće da se dogodi i neko iznenađenje. Tijekom turnira održat će se jednodnevni 5. memorijalni turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2016.” koji će se registrirati kod FIDE za rejting listu.

Suci turnira bit će Mirza Miralem, međunarodni sudac, i Omer Faladžić, državni sudac. - Za ovaj šahovski turnir, kao i do sada, vlada zaista veliko zanimanje. Svakim danom dobivamo nove prijave i očekujemo da dostignemo brojku od 106 sudionika iz 2013. godine, kazao nam je dr. Sulejman Mulić, direktor “Konjic Opena 2016.”. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije