Mlada nada

“Doktor za elvere” - od 15 jedanaesteraca, Zovko obranio njih 10

07.09.2016.
u 08:00

Prošli tjedan u Nević Polju i Rijeci i Vitezu igrao se Turnir pionirskih nogometnih reprezentacija županijskih saveza Federacije BiH. U finalu je Sarajevo s 2:0 nadigralo reprezentacije Srednjobosanske županije, a u borbi za 3. mjesto reprezentacija Zapadnohercegovačke županije bila je bolja od Tuzlanske županije nakon izvođenja jedanaesteraca 4:3 (regularno 0:0).

Junak utakmice

Junak utakmice bio je vratar ZHŽ Petar Zovko, kojega su organizatori iz NS FBiH proglasili najboljim vratarom turnira. Nisu imali nikakvih dvojbi, jer je 187 centimetara visoki Zovko uz sve obrane na turniru u utakmici protiv Tuzlaka obranio tri jedanaesterca!

-Drago mi je zbog pehara, ali mi je žao što nismo osvojili prvo mjesto i tako “počastili” trenera Denisa Ćorića, od kojega smo puno naučili. Ali, naučili smo puno i od prvog trenera Roberta Lončara. Ja kao vratar “upijam” sve od Nikole Marića, trenera vratara, recimo “cake” za obranu jedanaesteraca. Koje su to cake, bolje mi je prešutjeti, neka se “pucači” misle, kaže nam korpulentni vratar Petar Zovko:

- Rođen sam 25. ožujka. 2002. godine. Počeo sam kao lijevi bočni, a onda na jedan trening nije došao vratar, pa sam ga zamijenio... I ostao vratar zauvijek! Osim trenera i suigrača imam veliku podršku i od tate. Sad sam u mlađim kadetima, uskoro ću među starije, a krajnji cilj je postati vratar prve momčadi. Moram jednostavno biti uporan i vježbati, osobito gipkost...

Petar voli trenirati. Što se jedanaesterca tiče, teško mu je naći ravna.

Devet priznanja

- Do sada su mi protivnici od 15 jedanaesteraca zabili samo pet golova. Te obrane su valjda razlog što već imam devet pehara kao najbolji vratar! Nogomet mu je jako važan, ali i škola, jer želim završiti gimnaziju. Želio bih da moja kadetska momčad osvoji naslov prvaka u konkurenciji mlađih kadeta. Uspjet ćemo, iako su Posušje, Tomislav i ostali također jaki...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije