promijenili mišljenje

Đokovićeva sustanarka iz 'pritvora': Rekli su da smijemo doći, a onda...

novak đoković
John Walton/PRESS ASSOCIATION
08.01.2022.
u 10:37

Češka tenisačica Renata Voračova je, kao i Novak Đoković, završila u 'pritvoru' u azilantskom hotelu u Melbourneu zbog neposjedovanja potvrde o cijepljenju uoči Australian Opena.

U četvrtak je Čehinja završila u izoliranom hotelu, a za razliku od prvog tenisača svijeta, ona se odmah odlučila vratiti kući i propustiti nastup na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone.

Čehinja se nije cijepila, ali je prema svojim navodima zbog nedavno preboljelog virusa Covid-19 dobila odobrenje za dolazak u Australiju i nastup na turniru.

"S jedne strane mi se ovo dogodilo i zbor Novaka, a mislim da nisam jedina. Izdano je više izuzeća zbog zdravstvenih razloga. No, htjela bih da ga puste da igra. Mi smo sportaši, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima. Pročitali smo pravila, ispunili uvjete i nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zašto zatvoreni sjedimo u hotelu", rekla je Voračova za Lidove novini pa dodala:

"Nadam se da će Novak u ponedjeljak uspjeti na sudu, ali u mojem slučaju bi se sve oteglo još nekoliko dana. Ne želim gubiti vrijeme zbog političkog rata koji se ovdje vodi. Mislim da su federalne vlasni zbog Đokovića našle rupu u propisima države Victorije. Sada njegovi advokati mogu naći rupu u federalnim smjernicama."

"Ne znam zašto su došli tek za tjedan dana i rekli mi da što je vrijedilo sada ne vrijedi. Nisu se ponašali ni grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu ugodne. Osjećam se kao u zatvoru. Najgore je bilo kada su mi rekli da će mi ukinuti vizu", rekla je Voračova.

Valja dodati i da je češko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo Australcima protestno pismo u kojem navode da je Voračova zadovoljavala sve dogovorene uvjete te da deportacija nije pravedno rješenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?