OSVAJAČ AUSTRALIANA

Đoković: Zašto se smiješ, Gorane? Nećete mi oprostiti što sam vam sve radio ovih godina

Foto: REUTERS
29.01.2023.
u 16:15

- Samo moja obitelj zna kroz što sam prošao proteklih pet tjedana, ovo je najveća pobjeda u mom životu, s obzirom na okolnosti - rekao je Novak.

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je prvi grand-slam turnir sezone Australian Open pobijedivši u finalu u Melbourneu Grka Stefanosa Tsitsipasa s 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) nakon tri sata igre. Đokoviću je to rekordni 10. naslov Australian Opena, te 22. grand-slam titula, čime se izjednačio s Rafom Nadalom.Također, Đoković se u ponedjeljak vraća na prvo mjesto ATP ljestvice.

- Ovo sigurno nije tvoje zadnje finale, imaš više vremena od mene - rekao je Novak Tsitsipasu pa nastavio: 

- Volio bih nešto iskomentirati vezano za Grčku i Srbiju, mi smo dvije male zemlje koje nemamo tenisku tradiciju, nismo imali velike igrače koji su dolazili do ovih visina, mislim da je poruka za bilo kojeg mladog tenisača, koji su gledali ovo finale, da sanjaju veliko. Ne dopustite da vam nitko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Ja mislim da što ste u većem minusu, što imate gore djetinjstvo, da postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga.

Iako je izgubio samo jedan set na cijelom turniru, nije bio u potpunosti miran kroz natjecanje. Znao je nešto dobaciti Goranu Ivaniševiću na tribinama, no trener mu ne bi ostao dužan.

- Zašto se smiješ, Gorane - u šali je svog trenera upitao Đoković.

Ističe da mu je ovo najveća pobjeda u životu.

- Nećete mi oprostiti što sam vam sve radio ovih godina. Ovaj trofej je vaš koliko i moj, hvala vam iz dubine duše. Samo moja obitelj zna kroz što sam prošao proteklih pet tjedana, ovo je najveća pobjeda u mom životu, s obzirom na okolnosti - zaključio je. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?