Iščekuje odluku

Đoković zaprijetio organizatorima: Preispitat ću učešće na Olimpijskim igrama

Novak Đoković
Getty Images
29.05.2021.
u 15:44

Novak Đoković otkrio je da će preispitati igranje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju ako ne bude dopušteno prisustvo publike.

Olimpijski službenici su pod velikim pritiskom da otkažu igre koje bi trebale početi u lipnju budući da se Japan bori da se uhvati u koštac s rastućim slučajevima koronavirusa.

Organizatori su već zabranili gostujuće gledatelje, a odluku o domaćim navijačima očekuje se u lipnju. Trenutačna ograničenja u Tokiju dopištaju do 5.000 posjetitelja, odnosno 50 posto kapaciteta.

Sve su češći pozivi da se Igre održe bez gledatelja zbog velikog broja slučajeva koronavirusa u Tokiju, kojima je jučer produženo izvanredno stanje.

Međutim, prvi igrač svijet Novak Đoković ističe da bi igrao samo ako bi publika mogla nazočiti mečevima usprkos upozorenjima stručnjaka.

"Planiram igrati na Olimpijskim igrama, sve dok budu dopušteni navijači. Ako ne, dvaput ću razmisliti o sudjelovanju", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Đoković, koji je nedavno rekao da će odbiti reći je li se cijepio protiv koronavirusa ili ne, pridružio se tako rastućoj listi teniskih zvijezda koje se dvoume o učešću na Olimpijskim igrama ovog ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?