usprkos ozljedi

Đoković u četiri seta savladao Raonića i prošao u četvrtfinale Australian Opena

14.02.2021.
u 16:00

Srbijanski tenisač Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australian Opena nakon što je sa 3:1 u setovima (7:6, 4:6, 6:1, 6:4) svladao Kanađanina Miloša Raonića

Tenisač crnogorskog porijekla pružio je dobar otpor Đokoviću koji je i dalje osjećao posljedice nakon ozljede u prošlom kolu protiv Taylora Fritza, ali je tibebreak po običaju otišao na stranu najboljeg igrača svijeta koji je sa 7:6 stigao do prednosti u setovima.

U drugom setu Raonić je još uvijek držao visok intenzitet, a ključni trenutak desio se u petom gemu kada je oduzeo servis Đokoviću, a potom sigurnim servisima sa 6:4 stigao do poravnanja u setovima.

Ipak, treći set je bio jednosmjeran i Đoković je sa dva breaka došao do laganih 6:1, da bi u četvrtom setu napravio break pri rezultatu 4:4, a potom je sigurno servirao i sa 6:4 završio meč.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je sa 3:0 bio bolji od drugog srbijanskog predstavnika Dušana Lajovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije