NA CENTRALNOM TERENU

Đoković se ponovo bori s publikom: Konstantno dobacivanje s tribina. Tražio od suca da ih upozori

Novak Đoković
Andrew Couldridge/REUTERS
16.07.2023.
u 19:20

U trećem setu najviše se vidio pad koncentracije kod Novaka Đokovića. Njegova igra je nešto usporila, no publika je nastavila s ometanjem tijekom poena. U dva je navrata srpski tenisač tražio od glavnog suca da reagira

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz (20) i Novak Đoković (36) igraju u finalu Wimbledona. Ukoliko pobjedi bit će to Đokovićev osmi naslov u Wimbledonu i 24. Grand Slam. Alcaraz za sobom ima tek jednu pobjedu na US Openu, a ovo bi mu bio prvi osvojeni naslov na velikom engleskom turniru.

Na centralnom terenu vodi se velika borba. Nakon prvog seta kojega je lako osvojio Đoković (6:1), Alcaraz se u drugom vratio i dobio ga u tiebreaku. Zatim je bio dominantan u trećem setu i odnio pobjedu pustivši srpskom tenisaču tek jedan gem.

Međutim, na terenu djeluje još jedan faktor, a to je publika na tribinama. Kao i u polufinalu publika je dobacivala Đokoviću tijekom poena, koji je reagirao tako što je glavnom sucu rekao da ih upozori zbog njihovog ponašanja. Isto je ponovio tijekom trećeg seta.

 

Tada je izgubio koncentraciju, a Alcaraz je dobio brejk i imao prednost 3:1. Pad koncentracije vidio se i kada je nakon dobacivanja s tribina propustio odservirati, a loptica mu je pala na tlo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije