Tri i pol sata drame

Đoković se igrao sa strpljenjem navijača, gubio živce, ali na kraju izbjegao šokantan poraz

novak đoković
John Walton/PRESS ASSOCIATION
20.04.2022.
u 21:13

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković nakon tri i pol sata drame spasio se šokantnog poraza u prvom nastupu na ATP turniru u Beogradu. Porazio je sunarodnjaka Lasla Đerea rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 i 7:6.

Đoković igra užasno od povratka na terene. Nakon što je propustio tri najveća turnira na startu sezone (Australian Open, Indian Wells i Miami), vratio se turnirima, ali je neprepoznatljiv.

U Dubaiju ga je šokirao Jiry Vesely, da bi onda Alejandro Davidovich Fokina završio Đokovićev nastup u prvom meču na Mastersu u Monte Carlu.

Da stvari nisu kako treba, potvrdio je i današnji meč protiv sunarodnjaka Lasla Đerea u svom Beogradu, iako je najbolji srbijanski tenisač svladao 50. igrača svijeta.

Đoković je odigrao katastrofalan prvi set koji je pripao Đereu uz dva breaka prednosti.

Navijači su na tribinama očekivali povratak Đokovića u nastavku meča. Drugi set donio je nešto više drame i na kraju očekivani povratak najboljeg tenisača svijeta.

Đere pravi break u sedmom gemu i odlazi na 4:3. Đoković je odmah uzvratio u idućem gemu i došao do preokreta. Čak je imao i set-lopte na servis tenisača mađarskog porijekla, ali ih nije uspio iskoristiti.

Drugi set otišao je u tie-break. I tu smo dobili dramu i nekoliko preokreta, ali na kraju je Đoković izborio odlučujući set.

 

Otvorio je Đoković treći set breakom, ali je uzvratio Đere u idućem gemu. Do kraja seta gledali smo veliku dramu i borbu tokom koje je prvi reket svijeta u nekoliko navrata gubio živce i čak napucavao reklame lopticom.

I treći set odlučen je u tie-breaku. Imao je Đere mini-break i vodstvo rezultatom 4:3, ali je onda promašio zicer i Đoković je to kaznio. Osvojio je iduća tri poena za vrlo bitnu pobjedu.

Iako je upisao trijumf, Đoković ne može biti zadovoljan ovakvom igrom. Pred svojim navijačima nije blistao, ali je opravdao očekivanja navijača i prošao u četvrtfinale gdje ga čeka još jedan sunarodnjak Miomir Kecmanović.

Iako je igrao protiv još jednog srbijanskog tenisača, Đoković je imao apsolutnu podršku s tribina. Navijači su vodili prvog reketa svijeta što je i sam naglasio nakon meča.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije