Jedan od najboljih tenisača

Đoković: Posljednjih 15 godina gledamo zlatnu eru tenisa, napravili smo put novim generacijama

Fena
13.07.2022.
u 21:06

Jedan od najboljih tenisača svijeta Novak Đoković kazao je da “utrka” za najboljeg svih vremena, kao i rivalstva između njega Rafaela Nadala i Rogera Federera pozitivno utječu na tenis.

Đoković se osvrnuo na ovu temu nakon što je otvorio dva vrhunska teniska terena u parku “Ravne 2” bosnake “Doline piramida” u Visokom, gdje je nakon egzibicionih mečeva proglašen počasnim građaninom Visokog i uručeno mu je priznanje.

Mislim da u posljednjih petnaestak godina gledamo zlatnu eru za tenis i vjerujem da su te godine i naša rivalstva trasirali put za iduće generacije koje će imati još bolji teniski svijet nakon našeg povlačenja. Tko je od nas bolji je subjektivno mišljenje, ali ja bih drugima prepustio da o tome razmišljaju - kazao je Đoković.

Ističe da će uvijek imati prilike osvajati grand slam turnire dok god je u vrhunskoj psiho-fizičkoj formi, zbog čega ne osjeća nikakav pritisak, niti smatra da mu otkucava vremenaski, odnosno biološki sat.

- U posljednjih petnaestak godina produžen je period igranja profesionalnog tenisača. U muškom tenisu ima dosta takvih primjera, gdje igraju tenisači stariji od 35 godina. Znam da je toga bilo i ranije, ali danas je to postalo uobičajeno jer je prosto napredovao profesionalizam, posvećenost, tehnike oporavka igrača. Sve je dovedeno do savršenstva i to se preslikava na karijere tenisača - objasnio je Srbijanac.

Kako je kazao, voli vijeme provoditi sa Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije “Bosanska Dolina Piramida”, s kojim nerijetko po dva sata šeta i razgovara o različitim temama.

Razgovori s njim me oplemene i inspiriraju za neki moj razvoj. Na taj način smo smislili i turnir Pyramyd cup koji će se u budućnosti igrati na ovim terenima. Moramo još posložiti neke parametre, ovo je samo početak. Mnogo nam znači trenirati u ovakvom ambijentu, mislim da je to najveća korist terena, a što će biti sutra rano je prognozirati - podvukao je Đoković.

Dodao je da nakon osvajanja Wimbledona razmišlja samo o odmoru, te da se nada da će mu dozvoliti da igra na idućem grand slam turniru US Openu, gdje se još uvijek odlučuje hoće li dozvoliti nastup necijepljenim igračima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije