Borilački sport

Dobar nastup karataša Neretve u Dubrovniku

17.12.2015.
u 07:37

Karataši Delfina Tadić i Marin Brkić novi su prvaci Balkana Mladi natjecatelji SKK Neretva Mostar nastupajući za razne uzraste reprezentacije BiH ponovno uspješni na velikoj sceni

Mladi karataši SKK Neretva zabilježili su dobre uspjehe na Balkanskom prvenstvu održanom u Dubrovniku. Oni su kao članovi karate reprezentacije BiH ostvarili jako dobre uspjehe na pojedinačnom ali i ekipnom planu.

Zadovoljni nastupima

- Uistinu možemo biti zadovoljni s nastupima u Dubrovniku, a oni su samo potvrda kontinuirano dobrog rada u našem klubu. Svim našim natjecateljima bih čestitao ovom prilikom te im poželio puno sreće na budućim natjecanjima - kazao nam je Mate Odak, jedan od trenera u SKK Neretva.

Mlađa seniorka Delfina Tadić je nova prvakinja Balkana u svojoj kategoriji. Inače je riječ od sedmerostrukoj prvakinji BiH, a osvajala je 3. mjesto na EP- u u Švicarskoj, 5. mjesto na SP-u te još niz durgih natjecanja. Krasi ju dobra koordinacija i brzina. - Do pobjede sam imala četiri borbe. Konkurencija je bila prilično jaka ove godine. Pobjedila sam u finalu predstavnicu Hrvatske tako da uistinu mogu biti sretna i zadovoljna nastupom u Dubrovniku, kazala nam je Tadićeva koja je svoje najteže mečeve na ovom prvenstvu imala prije finala kada je neke protivnice pobjeđivala nakon velikog rezultatskog zaostatka u bodovima. - Moja specijalka su brze ručne tehnike, a one su mi i ovaj put donijele prednost u odnosu na konkurentice - dodala je Delfina Tadić.

Podrška trenera

Marin Brkić je šest puta bio prvak BiH u svojoj kategoriji, a 2013. je u Turskoj bio doprvak Europe. Na putu do naslova prvaka Balkana je pobjedio protivnika koji ga je na jednom prethodnom natjecanju porazio. U finalu je slavio protiv Turčina Fatiha Sena.

- Finale je bilo tvrdo, slavio sam sa 2:0. Ipak, dobro sam se osjećao na borilištu jer u kutu sam imao trenera koji mi je u pravom trenutku davao prave savjete. Tako sam do kraja mogao ostati miran i sabran. Ovo je za mene također veliki uspjeh te motiv - kazao je Brkić.

Još su neki natjecatelji Neretve osvajali medalje nastupajući za bh. vrste u svojim kategorijama. Riječ je o Iris Ćorić (1. mjesto ekipno/kadetkinje), Luka Banča (2. mjesto ekipno/kadet), Veselko Brkić (3. mjesto/ml. senior).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije