Žepče

Dječje sportske igre ‘Vratimo osmijeh’

26.09.2016.
u 07:00

Udruga za održiv razvoj “Uzor” Žepče zajedno s rukovodstvom Mjesne zajednice Zenički put bila je domaćin Dječjih sportskih igara koje se već treću godinu održavaju pod nazivom “Vratimo osmijeh”. Ovogodišnji sudionici bili su mladi iz šest mjesnih zajednica općine Žepče, a podršku organizaciji pružio je USAID kroz projekt PRO-Budućnost.

Natjecanja su završena u sportskom duhu i ugodnom druženju za više od 200 dječaka i djevojčica uzrasta od 8 do 14 godina. Nadmetanja su otpočela svečanim postrojavanjem svih sudionika na sportskom igralištu MZ Zenički put, a pozdravne riječi uputili su Dragan Janko, predsjednik Udruge za održiv razvoj “Uzor” Žepče koji je i idejni začetnik cijelog projekta, te Alija Kahriman, predsjednik MZ Zenički put. Natjecanja mladih održana su u malom nogometu, odbojci na pijesku za djevojke i šahu.

Najbolje rezultate ostvarili su mladi iz MZ Zenički put koji su osvojili prvo mjesto u odbojci na pijesku za djevojke, pobijedivši ekipu MZ Žepče, i u šahu gdje je prvo mjesto osvojila Ivana Janko. Najuspješnija muška ekipa mlađeg uzrasta u disciplini mali nogomet bili su dječaci iz MZ Preko, dok su drugo i treće mjesto osvojili predstavnici MZ Ciglane i MZ Zenički put. U kategoriji uzrasta djece od 11 do 14 godina prvo mjesto pripalo je ekipi MZ Preko, drugoplasirani su bili predstavnici MZ Zenički put i trećeplasirani ekipa Luke iz MZ Ciglana. Za najmlađeg igrača proglašen je Amar Mehić, a za najboljeg strijelca turnira proglašen je Matej Slišković. U rekreativnom dijelu održano je nadmetanje u povlačenju konopca između starijih stanovnika MZ Zenički put i predstavnika ostalih mjesnih zajednica.

Bodovi su u konačnici ostali nepodijeljeni jer je u potezanju pukao konopac i svi sudionici našli su se na zemlji, što je bilo propraćeno smijehom i pljeskom kao nagradom na kraju. Cjelodnevna natjecanja prošla su uz druženje, roštilj i pjesmu, što je bila najveća potvrda organizatorima da su i ove godine dobro uradili svoju zadaću. Za iduću godinu najavljene su nove sportske discipline, a poziv za sudjelovanje bit će upućen i ostalim mjesnim zajednicama u općini koje su već prihvatile biti dio jedne od najvećih sportskih manifestacija za djecu i mlade u općini Žepče, ali i šire. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije