Sportska akademija Grude

Djeca pokazala sportsko znanje, ali i humanu crtu

28.03.2017.
u 08:00

Grude su proteklog vikenda bile domaćin za čak 400 djece koja su na najbolji način htjela predstaviti svoje znanje i svoje sposobnosti, i to zahvaljujući Sportskoj akademiji Grude. Sve se održavalo u dvorani Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama, jednoj od najopremljenijih i najsuvremenijih kad se radi o sportskim arenama u BiH.

Natjecanje je, uz sportski, imalo i humanitarni karakter, a natjecale su se sportske škole s područja Hercegovine. Nastupilo je oko 400 djece, različitih uzrasta i kategorija, koja su se borila u više različitih disciplina. Uz domaćine iz Gruda bili su tu predstavnici Tomislavgrada, Posušja, Čitluka, Ljubuškog i Širokog Brijega, čitlučkog Čerina te širokobrijeških Biograca. Oni najbolji na kraju su natjecanja dobili zlatne medalje, kao i poklon-pakete za doprinos ovom natjecanju. I ove godine djecu je zabavljao medvjedić Lino, darivao ih, uručivao im nagrade i medalje te ih nasmijavao. Djeca su uživala u svakom trenu. Osim sportaša sportskih škola, na natjecanju su nastupili i štićenici doma “Marija, naša nada”. Publika i ostali sportaši pozdravili su ih velikim pljeskom i tako ih motivirali da daju sve od sebe u svom dijelu natjecanja i u predviđenim disciplinama. Njima je nagrade također uručio medvjedić Lino. Sportsku akademiju Grude od rujna 2014. uspješno vode Hrvoje Vukoja i Toni Ćorić. - Sportska akademija trenutačno ima 90 djece, a kroz sve uzraste od osnutka do danas kroz akademiju je prošlo oko 350 njih. Moramo istaknuti da smo zadovoljni njihovim angažmanom i usvajanjem znanja i vještina koje im prezentiramo. Izuzetno je važno da se, najprije kroz sport, brinemo o njihovom zdravlju jer treninzi su jedna zdrava navika. Zatim djecu odgajamo za život, a onda s praktičnim znanjem i stečenim vještinama iz različitih sportova u određenim godinama pomažemo im da se usmjere i opredijele za neki sport koji im najviše odgovara i u kojem pokazuju najveći potencijal. Cilj ovakvih natjecanja je usaditi djeci ljubav prema sportu te pozitivan odnos prema suparnicima, kao i osnažiti njihov humani karakter, govori za Večernji list Toni Ćorić ispred Sportske akademije Grude. Osim dvoranskih sportova, djeca u Sportskoj akademiji imaju priliku susresti se i sa zimskim sportovima poput skijanja, dok na ljeto organiziraju školu plivanja, tečaj jahanja konja, gimnastiku... Djeca u Sportskoj akademiji Grude treniraju dva puta tjedno, idu na izlete, sudjeluju u natjecanjima i tako uživaju u međusobnom druženju i stvaranju novih prijateljstva.

Organizatori su zahvalili svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju - roditeljima, trenerima i sponzorima koji su prepoznali ovaj vrijedan sportski događaj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije