Samo golovi nedostajali

Dinamo zapucao 19 prilika protiv Celtica

Dinamo - Celtic
Foto: Reuters/PIXSELL
03.10.2014.
u 10:17

Nakon utakmice stigla je i potvrda da se Josip Šimunić na zimu oprašta od nogometa

Celtic je do važne pobjede stigao pogotkom Commonsa već u 6. minuti susreta

Dinamo bez bodova, ali uzdignute glave, napušta Škotsku. Celtic je s minimalnih 1:0 svladao modre, a jedini pogodak na utakmici postigao je Commons već na početku susreta.

Škotski velikan modre je dočekao bez nekolicine važnih igrača (Guidetti, Šćepović, Mulgrew, Mathhews, Lustig, Forrest), ali tradicija i slavna povijest davali su domaćinu ulogu favorita.

Zoran Mamić i na Celtic Parku je svoju momčad postavio u 4-3-3 formaciji gdje u početnoj postavi iznenađenja i nije bilo. U srcu obrane našao se Sigali, Argentinac je očekivano dobio priliku nad Goncalom. Jozo Šimunović zbog ozljede je preskočio ovaj dvoboj.

Celtic je od prve minute krenuo agresivno i rastrčano, po rani pogodak. A to je igračima Ronnya Daile uspjelo već u 6. minuti utakmice. Kombinirali su Izaguirre i Stokes, Commons izašao sam na Eduarda i mirno pogodio.

Dinamo je u uvodnim minutama djelovao zbunjeno, Škoti su dominirali travnjakom Celtic Parka. Igrači Zorana Mamića "probudili" su se nakon gotovo 20-ak minuta igre, prvi je udarcem glavom (19. minuta) zaprijetio Wilson, daleko najaktivniji pojedinac Dinama u prvome dijelu. Wilson je na sceni bio i u 28. minuti, ali njegov snažan udarac završio je na gredi!

Veliku grešku napravio je Eduardo u 32. minuti. Portugalac je prvo driblao Stokesa, zatim na pet metara od svojih vrata odigrao za Commonsa, koji neshvatljivo griješi. I promašuje praznu mrežu.

U završnici prvoga dijela igralo se otvoreno, s brojnim (polu)prilikama na obje strane. Celtic je prijetio preko Commonsa i Van Dijka, Dinamo pak preko Soudanija i Wilsona. No, svi su bili prilično neuspješni.

Dinamo je i u nastavku bio vrlo dobar, čak i bolji od Celtica, ali patila je realizacija. Wilson se sve više pretvarao u tragičara susreta, čisti zicer Portugalac je zapucao u 54. minuti. Soudani je sjajno proigrao Wilsona koji neometan iz blizine pogađa ravno u vratara Gordona.

Škotski čuvar mreže polako je rastao u junaka susreta. Craig Gordon zaustavljao je pokušaje Brozovića, Antolića, Soudanija i Wilsona. Jednostavno, igrači Dinama nisu imali rješenja pred suparničkim vratima, a Zoran Mamić u igru je ubacio i "džokera s klupe", Čileanca Henriqueza. No, niti ovaj potez nije dao ploda.

Svojih su prilika imali i domaćini, najopasniji je bio pokušaj Van Dijka koji je u 76. minute iz blizine pogodio Eduarda.

Dinamo je na koncu imao više udaraca, veći posjed lopte, veći broj točnih dodavanja, pa i mnogo više pravih prigoda, no modri se kući vraćaju bez bodova...

Dinamo je imao više opasnih akcija, puno puta 'sakrio loptu' Škotima, ali ovaj put zakazala je realizacija.

Optina statistika potvrđuje riječi Zorana Mamića: Dinamo je bio bolji od Celtica i napromašivao se.

Naime, grafički prikaz prilika pokazuje da su ih Zagrepčani na Celtic Parku imali 19, a Škoti 11.

No, sjajna je bila akcija koja je prethodila jedinom golu. Od vratara do strijelca u 13 dodavanja, s jedne na drugu stranu terena, u 38 sekundi!

Lijepa je bila i akcija koja je prethodila Wilsonovoj gredi, a i Dinamo je u nekoliko navrata izigrao domaćina cik-cak akcijama s jednog na drugi kraj terena. Nažalost, kao što su protiv Astre plavi imali sjajan postotak realizacije, tako je on sada bio - nula!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije