Košarka: Liga 12

Derbi kola u Mrkonjić Gradu igra vodeći dvojac Mladost i Spars, u Tuzli udara svoj na svoga

kosarka
10.01.2016.
u 07:30

Bodovno izjednačene momčadi dobro su odmakle svojim pratiteljima i bez ikakvog imperativa mogu odigrati susret za međusobni prestiž. U prvom susretu u Sarajevu Spars je bio bolji, a iz tabora Mrkonjićana poručuju kako će im uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva. Vrlo zanimljiv susret igrat će se u Tuzli gdje Sloboda ugošćuje Zrinjski. Momčad Tuzlaka s klupe će predvoditi nekadašnji igrač i trener Zrinjskog Boris Džidić, dok će rođeni Tuzlak Senad Muminović voditi Mostarce u nastojanju da protiv svog nekadašnjeg kluba ostvare pobjedu.

Tuzlaci se još nadaju, premda su u zaostatku od tri pobjede, da bi se mogli i dokopati petoga mjesta koje vodi u daljnji krug natjecanja. Stoga im se pobjeda nameće kao imperativ, dok je, objektivno, Zrinjski u debelom zaostatku od ostalih iz vodeće petorke i ima samo teorijskih izgleda naći se u završnom krugu. Široki se nada pobjedi. Košarkaši Širokog su domaćini Građanskom koji objektivno čeka borba za ostanak u društvu najboljih. Širokobriježani se nadaju pobjedi i još jednom koraku prema vrhu ljestvice.

Građanski se pojačao u nastojanju osiguranja ostanka u elitnom društvu. Stoga mu protiv nas sigurno motiva neće manjkati. No, mi smo u ovom trenutku bolja momčad i očekujem pobjedu, kazao nam je trener Širokog Damir Vujanović. Šestoplasirani Student domaćin je Leotaru. Mostarci u odnosu na Trbinjce imaju tri pobjede manje i ako upišu pobjedu, mogu ostati u igri za peto mjesto. Ovih dana pristupio im je dvadesetdvogodišnji i 210 cm visoki Blaž Božinović s kojim žele pojačati igru pod obručem.

Debitant u Ligi 12 Bošnjak iz Hadžića ugošćuje posljednju Vardu. Bit će to zanimljiv susret jer i jedne i druge čeka velika borba za ostanak. Parovi 15. kola, 10. siječnja: Mladost Spars (19 sati), Sloboda Zrinjski (19.30), Široki Građanski Bobar (18), Student Leotar Swisslion (19), Bošnjak Varda HE (16.30), BN Basket Radnik Kakanj (sinoć).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije