Zrinjski i Željezničar

Derbi dobra prilika za dokazivanje

18.10.2018.
u 09:30

Šef struke Zrinjskog Blaž Baka Slišković vodio se dosad logikom “koga nema bez njega se mora”. Ipak, ozljede u momčadi mu sigurno prave probleme

Utakmica Zrinjskog i Željezničara s pravom nosi epitet derbija kola. Riječ je o dvije momčadi koje su se prethodnih godina najviše puta vodile izravnu utrku za naslov prvaka. Riječ je o dva kluba koji godinama kvalitetom, uz Sarajevo i Široki Brijeg, odskaču od ostatka lige. Zrinjski i Željezničar su nekako tiho prošli kroz prvenstvenu stanku. Ipak, primiče se subota na kojoj će ove dvije momčadi od 15 sati u Mostaru odigrati prvenstveni susret.

Utakmica u Foči

Željezničar je jučer došao u Međugorje gdje će i dočekati subotnji susret.

- Željezničar je u jutarnjim satima otputovao u Sportski centar Circle u Međugorje, a u konkurenciji je i vratar Vedran Kjosevski koji se vratio s reprezentativnog okupljanja. Plavi će u Međugorju obaviti tri treninga - između ostalog su priopćili iz sarajevskog kluba.

Plavi su u prvenstvenoj stanci testirali svoje igrače na prijateljskoj utakmici u Foči. Tamo je Željezničar pogocima Zajmovića i Dacića slavio protiv Sutjeske. Očekivano je trener Milomir Odović priliku dao velikom broju svojih nogometaša. Ipak, ova utakmica nije mogla na pravi način otkriti u kakvoj je stvarnoj formi ova momčad koja je prije prvenstvene stanke neko vrijeme bila u rezultatskoj krizi.

Problemi s ozljedama

Nije ništa pretjerano o formi Zrinjskog mogla otkriti i prijateljska utakmica koju su Mostarci igrali protiv Budućnosti iz Podgorice (bilo je 1:1). Nije neka novost što se na toj utakmici moglo vidjeti kako je Nemanja Bilbija i dalje po formi i kvaliteti odskače od svojih suigrača. Očekivano je kako će ovaj igrač biti najveća opasnost za Sarajlije na ovoj utakmici. Pitanje je mogu li na kraj s njim izaći protivnički igrači te hoće li u njegovoj momčadi biti i drugih raspoloženih pojedinaca.

Šef struke Zrinjskog Blaž Slišković vodio se do sada logikom “koga nema bez njega se mora”. Ipak, ozljede prave probleme. Napadači Aćimović i Veselinović nisu u pogonu. Bekić je protiv Radnika nakon jednog sudara morao izaći iz igre... Pregled koljena morat će ponoviti Pezer, koji nije u kombinacijama. Zrinjski je u Šovšiću trebao dobiti pojačanje, ali taj igrač imao je peh. Nakon ozljede lista trenira po posebnom programu.

- Fali nam dosta igrača, a dug je i popis onih koji su se vratili, ali još nisu fizički spremni za 90 minuta. Ne treba kukati za onima koji su ozlijeđeni - kazao je još prije utakmice s GOŠK-om Blaž Slišković.

Upravo će sama utakmica najbolje dati odgovor koja od dvije momčadi bolje može ugroziti vodeće Sarajevo. Ovaj derbi bit će dobra prilika za dokazivanje.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije