Trener vodeće momčadi 1. lige FBiH

Denis Ćorić: U nastavku sezone nastavljamo igrati u istom ritmu

storyeditor/2023-03-21/GOSK16l-Denis_Coric_prevelika_stanka_se_odrazava_na_igru.JPG
22.03.2023.
u 16:52

To nitko nije očekivao. Zasigurno nitko, pa ni oni vremešni navijači GOŠK-a, uvijek "gladni" bodova. Na trećini prvenstva GOŠK je konkurenciji umakao na razliku od 20 bodova. Gabeljani imaju 51 bod iz 18 odigranih utakmica, 17 pobjeda i jedan poraz. Impresivna je i gol-razlika 42:6. Prvi pratitelj prošlonedjeljni suparnik Zvijezda zaostaje točno 20 bodova. Koliko znamo, to je do sada nezabilježeno u bosanskohercegovačkom nogometu, a teško će biti dostižno, piše Večernji list BiH.

Jednostavna igra

Mora se istaknuti kako je prošlonedjeljni derbi u cijelosti ispunio očekivanja. Domaći su jednostavnom igrom preko Esmira Hasukića u 5., Luke Nižića u 28. i Nihada Šere u 43. min došli do goleme prednosti. Međutim, derbi ne bi bio derbi da ne ponudi i nešto više, a to je donio pogodak Esmira Huseinbašića u 48. minuti. Nakon smanjenja rezultata Zvijezda je imala dvije stopostotne prilike za izjednačenje, međutim, oba puta dobro je intervenirao kapetan domaćih vratar Adnan Bobić.

Dvadesetak minuta navijači domaćih su se pribojavali, a onda je iz polukontre desnom stranom prošao Fatai, dobro tukao, a gostujući vratar Dabić je obranio, međutim, na njegovu žalost, lopta se odbila na lijevu stranu šesnaesterca do Šere koji je lijepo pričekao da isklizne jedan gostujući igrač i prije nego što se vratar Zvijezde uspio pridići, zatresao mrežu za 4:1. Bilo je to u 69. minuti, čime je stavljena točka na derbi koji je, još jednom ističemo, bio iznad očekivanja.

Po završetku utakmice Denis Ćorić, trener Trojanaca, na upit kako dalje, jer, praktički, oko prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu borba je završena, ostaje samo teorija.

- Ne bježimo od činjenice da imamo prednost koju nismo ni u snu mogli sanjati, ali isto tako treba respektirati sve protivnike. Mi ćemo nastojati nastaviti ovim tempom, iduća utakmica je u Travniku. Tu ćemo dati priliku mladim igračima da vidimo gdje smo, što smo. Kažem, maksimalno ćemo pristupati svakoj sljedećoj utakmici - naglasio je trener Gabeljana Ćorić te na opasku o opasnosti od opuštanja, nastavio:

- Vjerujte kako mi je to najmanji problem. Zašto, zato što su to karakterni momci, momci koji, kako se kaže, jedva čekaju kad će sljedeći trening. Tako da apsolutno, što se tiče tih stvari, neću imati problema, iskreno, jer oni žive za treninge, žive za utakmice. Jedino što će nam biti problem je kako igru podići na još višu razinu, za ostalo neće biti problema. Stvarno smo na dobrom putu, dobro radimo, sada ćemo mladima dati malo više prilike. Na dobrom smo putu, dobro radimo, idemo polako, meni je najvažnije da profiliramo i neke mlađe igrače koji jednoga dana mogu biti nositelji GOŠK-ove igre.

Zvijezda je ostavila dobar dojam na zadnjoj utakmici. Nebojša Đekanović, trener gostiju, po završetku utakmice je kazao:

- Čestitam GOŠK-u na zasluženoj pobjedi, na samom početku imali smo stopostotnu priliku, nismo je iskoristili, a onda slijede tri laka pogotka GOŠK-a. U nastavku smo dobro otvorili, smanjili rezultat, zatim smo promašili dva mrtva zicera, a poslije četvrtog pogotka više nismo imali što tražiti. Što se tiče utakmice, po mom mišljenju, ne možemo se postidjeti tempa i igre, bilo je na razini premijerligaških utakmica.

Igraju još 12 utakmica

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti daljnji tijek sezone, u igri je još 12 utakmica, odnosno 36 bodova, dokle će GOŠK stići s bodovnim saldom, smatramo da se ni vračare ne bi usudile prognozirati. Podsjećamo, u dva navrata kada su se plasirali u Premijer ligu 2011. i 2016. godine, Trojanci su tijekom cijele sezone sakupili po 56 bodova. Sada su na trećini sezone nadomak tog broja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije