Nogomet

Dekić: Mračaju je potrebna potpuna rekonstrukcija

02.12.2015.
u 07:00

Kvalitetan izbor igračkog kadra i kontinuirano dobar rad doveli su Metalleghe BSI na vrh prvoligaške ljestvice nakon 15 kola prvenstva Pored svih uspjeha koje je jesenski prvak 1. lige FBiH postigao, potrebno je još ozbiljnije pristupiti radu na infr

Nakon 15. odigranog kola spuštena je zavjesa na jesensku sezonu 1. lige FBiH. Jesenski prvak je momčad iz Jajca, Metalleghe BSI. Momčad iz Jajca je nakon 15 odigranih utakmica ostvarila 8 pobjeda, 2 poraza i 5 neodlučenih susreta uz gol-razliku 20:14, osvojivši 29 bodova, tri više od Orašja i Budućnosti.

Dobar izbor igrača

Trener Metalleghea Nermin Bašić zadovoljan je učinkom nogometaša, ali i naporima uprave.

- Mislim kako smo napravili dobar posao izborom igrača, momčad je 15 utakmica odigrala na željenoj razini. Pokazali smo karakter i ispunili očekivanja, tako da mislim da smo zasluženo jesenski prvaci. Iako je stanka, mi se u klubu pripremamo za drugi dio sezone, uprava marljivo radi kako bismo i na proljeće mogli biti u gornjem dijelu 1. lige FBiH. Smatram kako su bivši premijerligaši Zvijezda, Budućnost i Orašje najozbiljniji kandidati za ulazak u prvi nogometni bh. razred, naglašava Bašić. Sustavnim radom ostvaruje se pomak iz sezone u sezonu. U ovom klubu su svjesni da se ništa ne događa preko noći, nego da sve ovisi o kvalitetnom radu.

- Da bi nastavili s kontinuiranim napretkom, razvoj pojedinca kao i sportskog kluba mora usporedo pratiti i razvoj infrastrukture. Nažalost, to moram naglasiti svaki put, stadion Mračaj ne ispunjava infrastrukturne kriterije. Današnji standardi se razlikuju od onih iz početka 70-ih godina prošlog stoljeća kada je izgrađen ovaj stadion. Više od 40 godina služi svrsi i došlo je vrijeme, ne da ga se parcijalno obnavlja, što se sad radi, nego radikalno rekonstruira. Rekonstrukcije nema bez razumijevanja i potpore kako lokalne, tako i šire zajednice. U ovom gradu ima puno ljubitelja sporta, a da su sportski objekti potrebni, vidljivo je i po novoizgrađenoj sportskoj dvorani za koju nema slobodnih termina za korištenje. Uostalom, da bi grad bio grad, moraju postojati i obilježja koja ga čine gradom, a sport je jedan od njih. Imamo više od 200 djece različitih dobi. To su djeca iz Jajca i odgovornost je na gradu, ali i na svakom od nas pružiti im normalne uvjete za treniranje, za njihov sportski i društveni razvoj. Još jednom napominjem da su djeca, tj. roditelji te djece oslobođeni plaćanja članarine, kazao je Zoran Dekić, predsjednik Metalleghea BSI.

Najuspješniji gost

Metalleghe BSI je najuspješniji gostujući tim. U osam gostujućih utakmica Kraljevi su tri puta ostvarili pobjedu, tri puta osvojili jedan bod te su dva puta poraženi. Kod kuće su Jajčani bez poraza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?