Borilački sport

Dario Kadić: Vjerujem u dobar rezultat

Kadić
19.02.2016.
u 08:00

Bosanskohercegovački kick-boksač Dario Kadić sudjelovat će na turniru osam najboljih kick-boksača iz Bosne i Hercegovine i regije, u okviru NO LIMIT 8 - Fighting Networka, natjecanja koje će biti održano 11. ožujka u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Težak protivnik

Ovom prilikom Dario Kadić će ukrstiti rukavice s rumunjskim borcem Alexandruom Negreom s kojim se, kaže, nije ranije susretao, ali je gledao neke njegove mečeve te na osnovi toga, ali i Negreinog iskustva, misli kako će on, u najmanju ruku, biti težak protivnik.

- Neće biti lako, ali potrudit ću se da sve bude u moju korist - rekao je Kadić, dodajući da pripreme za “turnir osmorice” obavlja u Sarajevu, oponašajući njegovog omiljenog filmskog lika Rockyja koji mu je uvijek bio velika motivacija.

Sa svojom ekipom radi mnogo na poboljšanju opće fizičke spreme, kao i na tehničkim detaljima, jer, kako je rekao, ovo je turnir koji zahtijeva dosta kondicije i snage.

- Ulažem velike napore, vježbam dva puta dnevno i bit ću u formi za turnir. Uz pozitivnu energiju i dobru spremnost, vjerujem u dobar rezultat - poručio je Kadić za Fenu.

U glavnoj borbi manifestacije NO LIMIT 8 najbolji bh. borac Dževad “BH Machine” Poturak branit će naslov svjetskog prvaka u WAKO verziji protiv poljskog borca Michala Turynskog.

Kadić je mišljenja da će “BH Machine” odnijeti pobjedu i da će pojas ostati u Sarajevu.

Na pitanje što ga je potaknulo da počne trenirati K-1, odgovorio je da su to, prvenstveno, brzi i jaki udarci te adrenalin kojim ovaj sport obiluje.

Uskoro nastup u FCC-u

- K-1 borcima nema premca, to su borci koji kada padnu - još više teže uzvratiti.

Ali to su ujedno i borci koji, iznad svega, poštuju pravila. K-1 je sport u kojem je toliko neizvjesnosti, drame i trilera. To je K-1, kralj borilačkih sportova, ističe Kadić.

U pogledu planova za budućnost namjerava dati sve od sebe kako bi dospio u sam vrh K-1 boraca u svijetu.

Još uvijek formalno nije član FFC-a, ali, kako je Kadić rekao, obećano mu je kako će, nakon što je bio spreman odraditi meč umjesto jednog ozlijeđenog borca sedam dana prije održavanja manifestacije, uskoro dobiti priliku za nastup i na FFC turniru.

Dario Kadić rođen je 1987. godine u Sarajevu, a kick-boksom počeo se baviti 2004. godine.

Do sada je imao 58 mečeva, od toga 39 pobjeda, 18 poraza i jedan neriješen meč.

Osvajač je mnogih državnih i kup prvenstava te sudionik i osvajač mnogih međunarodnih profesionalnih borilačkih manifestacija, a do sada najveći uspjeh mu je osvajanje pojasa prvaka svijeta po pravilima WKU asocijacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije