Reprezentacija BiH

Damir Mulaomerović: Očekuje nas veliki posao

14.05.2016.
u 07:11

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine jučer je službeno predstavio novog izbornika seniorske reprezentacije BiH Damira Mulaomerovića i direktora muških reprezentativnih vrsta Sinišu Kovačevića.

Teška odluka

Predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija na press-konferenciji je kazao kako je novog izbornika imenovao Upravni odbor na prijedlog Stručnog vijeća i da je to bila “teška odluka”. - U državi u kojoj živimo potrebno je imati konsenzus. Jedan od odlučujućih razloga bio je financijski. Izborom novog generalnog tajnika Dubravka Barbarića i izbornika, KS BiH vrši godišnju uštedu u odnosu na prethodnu garnituru od 140.000 konvertibilnih maraka. U ovom trenutku moramo voditi računa o teškoj financijskoj situaciji. U ovom ciklusu priprema Mulaomerović će raditi volonterski, za razliku od drugih predloženih kandidata. Nadam se da će novi izbornik, zajedno s ekipom iz KS BiH i igračima, napraviti sjajan rezultat, a to je odlazak na Europsko prvenstvo. Očekujem da svi zajedno napravimo dobro ozračje i da polovinom rujna imamo dobre vijesti, kazao je Fulurija. U svom prvom obraćanju Mulaomerović je izjavio da mu je KS BiH pružio veliko povjerenje i da je dužnost izbornika za njega čast i obveza.

Dobri izgledi

- Očekuje nas veliki posao. Igramo kvalifikacije protiv dvije odlične ekipe, Rusije i Švedske, ali mislim da imamo dobre izglede taj dio završiti u najboljem smislu, kazao je novi izbornik košarkaških zmajeva Damir Mulaomerović. On je najavio kako će obvezno razgovarati sa svim potencijalnim reprezentativcima i nakon čega će objaviti širi popis, te da će u ekipi ostati Amerikanac Alex Renfroe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije