Pobijedio Kukuškina

Damir Džumhur u osmini finala Mastersa u Miamiju

Damir Dzumhur
29.03.2016.
u 08:03

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija je u trećem kolu pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 4:6, 6:1, 6:2

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur plasirao se u osminu finala teniskog ATP turnira Masters serije u Miamiju, vrijednog sedam milijuna dolara.

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija je u trećem kolu pobijedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 4:6, 6:1, 6:2, javlja Fena.

Džumhur je pružio još jednu dobru partiju u Miamiju, izborivši plasman u četvrto kolo. Posebno dobru igru Džumhur je prikazao u drugom setu, kada je u potpunosti slomio otpor Kazahstanca te sa dva vezana brejka, bez izgubljenog servisa lako došao do seta i izjednačenja.

U trećem setu Džumhur je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Kukuškin uzvratio i osvajanjem svog servisa došao u vodstvo. No, Džumhur je ponovo došao do svoje igre i s dva vezana brejka poveo s 5:2 te na svoj servi došao i do šestog gema te velike pobjede koja mu donosi 90 ATP poena.

Za plasman u četvrtfinale Džumhur će igrati s pobjednikom meča između Amerikanca Jacka Socka i Kanađanina Miloša Raonića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije