WBO prvak

Damir Beljo: Dolazak u SAD je pun pogodak

beljo
31.10.2015.
u 06:15

Beljo se pokazao kao "kompletan proizvod" i za boks na američkom tlu

Mogao je Damir Beljo iz prve ruke vidjeti što je to Amerika. Glamur, sama boksačka krema, brojni prvaci, mediji čiji te predstavnici vuku za rukav..., svi oni što nešto znače u svjetskom profesionalnom boksu bili su proteklih dana u Orlandu (SAD) gdje se održala konvencija, po mnogima, i najjače svjetske boksačke organizacije WBO-a.

Tečan engleski

Beljo možda neće odmah dobiti priliku za naslov za napad na WBO kruzer pojas protiv Poljaka Krzysztofa Glowackok, ali kod odgovornih ljudi je ostavio dobar dojam. Kako to obično biva, na ovakvim događajima prilikom predavanja najavljuju se brojni prvaci, izazivači, a zatečen pozdravima, "mostarski bombarder" je dobio mikrofon i priliku pozdraviti okupljene. Dok su neki njegovi prethodnici, posebno oni koji dolaze izvan SAD-a, zamuckivali i s dozom treme rekli po nekoliko riječi o sebi, Beljo je na tečnom engleskom jeziku pozdravio skup i održao kratak govor koji je u svom stilu završio: "God bless you all" (Bog vas sve blagoslovio nap. a.). E, već su se tu stvari počele mijenjati. Američki najavljivači, koji su se do tog trenutka mučili s izgovorom imena Damira Belje, već su to bolje radili koji dan poslije.

- Rijetko koga su najavili kao mene, mislim da su još samo veliki prvaci u mojoj kategoriji tako istaknuti. Malo sam ostao zatečen kada su me zamolili da se obratim, ali sam se nekako snašao. Ovu konvenciju je pratio cijeli boksački svijet i s ovim mi je pružena velika čast. Pa, ja dolazim iz male kućice u Cimu na korak do Las Vegasa i nadam se borbi za naslov svjetskog prvaka. Uistinu sam bio ponosan. Sigurno ovo ne bih uspio da me Bog ne ljubi - kazao nam je oduševljeni Beljo te dodao:

- Dolazak u SAD je bio pun pogodak za mene. Sad sam u ozbiljnim kombinacijama. Možda i ne dobijem odmah prigodu za napad na naslov, ali definitivno sam u najozbiljnijim kombinacijama - dodao je Beljo.

Sastanak s prvakom

Beljo se upoznao s čelnim čovjekom WBO-a Franciscom Valcarcelom, dok je Mađara Istvana Koka Kovacsa poznavao od nedavno jer bio je prisutan na njegovoj obrani WBO naslova na Pecari. Spomenuta dvojica su ponudila pomoć. Definitivno je kako Belju sada gledaju drugim očima. Ima savršen omjer pobjeda (21 pobjeda iz isto toliko mečeva, od čega ih je 17 nokautom), dobro se služi engleskim jezikom, što je jako bitno za američko tržište, a što je najbitnije, njegov stil boksa "bez rikverca" bi mu trebala biti najveća reklama u profesi boksu. Beljo se susreo i s aktualnim prvakom Krzysztofom Glowackim.

- Samo smo se pozdravili, krajem oka jedan drugog malo odmjerili, fotografirali, i to je to. Nadam se da ću uskoro s njim u ring u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije