IVICA PROPADALO:

Dalić sluša Tešku industriju, a oženio je moju sestričnu. On je duša od čovjeka...

26.10.2017.
u 21:08

- O Zlatku mogu reći samo sve najbolje, to je čovjek bez ijednog ekscesa, miran, smiren i jako ugodan u društvu.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić danas slavi 51. rođendan, a kada bude puhao svjećice na torti, među željama će sigurno biti i ta da kockaste i sebe odvede na SP u Rusiju. A neće mu biti lako jer pred njim su dvije teške utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Grčke (9. prosinca u Zagrebu, 12. prosinca u Pireju).

Pomogao mu u Splitu

Jedan od onih koji će sigurno sudjelovati u Dalićevoj rođendanskoj proslavi je Edi Šunjić, bivši prvoligaški sudac kojeg s hrvatskim izbornikom veže kumstvo.

– Ja sam njemu vjenčani kum, ali i on meni, a svadbe su nam bile 1992. i 1993. godine. Naše veliko prijateljstvo počelo je još ranih 80-ih, kada je Zlatko kao 14-godišnjak stigao iz Livna u Hajduk. Igrali smo zajedno za bile, i to u jakoj generaciji s Asanovićem, Španjićem, Damirom Burićem... Osvojili smo i juniorski kup Jugoslavije 1984. godine. Daliću nije bilo lako kada je kao 14-godišnjak stigao sam u Split, a ja i moja obitelj prihvatili smo ga kao svog. A, eto, to veliko prijateljstvo traje i danas – kaže kum Šunjić, te otkriva što izborniku želi za rođendan:

– Želim mu da se plasira na Svjetsko prvenstvo, ali prije svega mu želim da ostane dobar i skroman obiteljski čovjek, prijatelj. Iako, ne sumnjam da će to i ostati jer nikad se nije mijenjao.

Zaslužio je biti izbornik Šunjić je s Dalićem proživljavao sve trenutke od ustoličenja do prolaska Ukrajine u Kijevu. Uostalom, u svakodnevnom su kontaktu.

– Zlatko mi je kao brat, naše obitelji stalno se druže, oni dođu u Split, mi u Varaždin. Edi je pratio svog kuma kroz cijelu igračku karijeru, a sada i trenersku.

– Bio sam na svim najvažnijim Zlatkovim utakmicama otkad je trener. Bio sam i na finalu Lige prvaka s Al Ainom. A taj Al Ain je u Aziji kao Barcelona ili Real u Europi. I zato ne volim kada netko podcjenjuje taj njegov uspjeh jer u Al Ainu je velika stvar ako si i čistač cipela, a kamoli trener! Zlatko je zaslužio biti izbornik, sve je u životu sam zaslužio, išao je od Albanije, pa preko pustinje Saudijske Arabije do Al Aina, pa stigao do reprezentacije – kaže Edi.

A da ne bi bilo zabune, Šunjić kao prvoligaški sudac nikada nije protežirao kuma Zlatka. Naime, Dalić je prestao igrati u 1. HNL 2000., mjesec dana prije nego što je Šunjić počeo suditi u 1. HNL...

Rođendan će Daliću danas čestitati i poznati glazbenik, slikar i scenograf, frontmen Teške industrije Ivica Propadalo.

– Dalić je moj Livnjak, a njegova supruga Davorka moja je sestrična. Nedavno su mi oboje bili na svadbi. O Zlatku mogu reći samo sve najbolje, to je čovjek bez ijednog ekscesa, miran, smiren i jako ugodan u društvu. Znao sam da će uspjeti u Ukrajini, napisao sam to u poruci njegovoj supruzi noć uoči utakmice u Kijevu. Za današnji rođendan prije svega mu želim puno zdravlja, uspjeha i sreće, a onda će doći i plasman na Svjetsko prvenstvo – kaže Propadalo.

A sluša li Dalić glazbu vašeg benda Teške industrije, pitamo Propadala...

– Hehe, naravno da sluša. Dao sam mu CD, a znam da ga sluša. Zlatkova supruga i djeca bili su i na koncertu dok smo svirali u Varaždinu, a on je pak bio na jednoj mojoj izložbi u Livnu – kaže poznati glazbenik i umjetnik Ivica Propadalo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije