KOMENTIRALI STADION ZA VL

Dalić i Pletikosa poslali jasnu poruku: 'To je tužno za vidjeti, vrijeme je da se nešto promijeni!'

Marko Lukunic/PIXSELL
15.10.2022.
u 16:37

Tužno je vidjeti da svjetski doprvaci igraju na ruševnom stadionu poput Maksimira, pred neupotrebljivom tribinom i bez osnovnih uvjeta za navijače, rekao je Zlatko Dalić za Večernji list

Posljednjih nekoliko dana ponovno se u javnosti sve više priča o novom nogometnom stadionu u Zagrebu koji je, slažu se svi, itekako potreban. No, kad se počinje razgovarati o tome tko bi ga trebao financirati i gdje bi on trebao biti, mišljenja se polako razilaze.

Kako bilo, rezultati koje naši nogometaši postižu, a posebno naša nogometna reprezentacija, zadužili su sve aktere političkog života da kako god znaju pronađu načina da u metropoli nikne jedan pravi, veliki, moderni stadion kakav dolikuje statusu kojeg naši vatreni uživaju u svijetu. Slaže se s time i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić koji u potpunosti podržava inicijativu Vlade RH koja je najavila gradnju zagrebačkog i modernizaciju drugih stadiona u Hrvatskoj.

- Vidjeli smo puno puta, a posebno 2018. godine, koliki je značaj nogometa u našem društvu. Zajedništvo koje osjećamo svaki puta kada nastupa naša reprezentacija ima ogromnu društvenu vrijednost te mi je jako drago čuti maksimalno ozbiljnu najavu kako će se država uključiti i potaknuti rješavanje stadionske infrastrukture. Tužno je vidjeti da svjetski doprvaci igraju na ruševnom stadionu poput Maksimira, pred neupotrebljivom tribinom i bez osnovnih uvjeta za navijače. Nogomet puno daje društvu i sigurno zaslužuje povratna ulaganja te ovu inicijativu Vlade RH podržavam svim srcem te je vidim kao stvarni korak naprijed u dugogodišnjoj borbi za boljom stadionskom infrastrukturom. Potrebno je poraditi i na ostalim stadionima u Hrvatskoj, da reprezentacija svugdje ima kvalitetne uvjete, rekao je Zlatko Dalić za Večernji list.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

S time se slaže i Stipe Pletikosa kojeg smo također kontaktirali.

- Nažalost, činjenica je da Dinamo igra na najlošijem stadionu u Ligi prvaka, kao i da naša reprezentacija u svakoj državi gdje gostuje igra na boljem stadionu nego što ga ima u svojoj domovini. Smatram da je nogomet puno dao ovoj državi, kao i da klubovi imaju veliku društvenu važnost u svojim sredinama. Rješavanje pitanja stadiona u Zagrebu i poboljšanje infrastrukture u drugim gradovima diljem zemlje od iznimnog je značaja za hrvatski nogomet te me stoga ova najava da će država stati iza takvih projekata iznimno veseli. Vjerujem da je ovime napravljen važan prvi korak prema konačnom cilju, a taj je da konačno s ponosom dočekamo svoje protivnike i pokažemo im da su naši stadioni ogledalo vrhunskih rezultata našeg nogometa, rekao je Pletikosa za VL.

Svi se nadamo da ovo neće biti još jedno u nizu pustih obećanja te da će se cijela ova priča rasplesti na najbolji mogući način. Sport nam je u Hrvatskoj priuštio puno veselja, promovirao našu domovinu u svakom kutku svijeta, pogotovo kad je nogomet u pitanju, pa sad je red da sport i nogomet dobiju nešto zauzvrat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?