ODUŠEVIO IGRAMA

Dalić i Bilić su to i potvrdili: Dinamov dragulj sadašnjost je i budućnost!

josip šutalo
12.06.2022.
u 09:03

Luka Modrić i Mateo Kovačić donijeli su našoj reprezentaciji novu dimenziju svojim ulaskom u susretu protiv Danske, s njima se sve okrenulo na našu stranu i stigla je vrijedna 1:0 pobjeda pogotkom Marija Pašalića. I treba slaviti Luku i Matea, ali posebno su oduševili Martin Erlić i Josip Šutalo, koje je u vatru hrabro bacio izbornik Zlatko Dalić. I dok Erlić već ima iskustva (naigrao se u Italiji), Josip Šutalo u svom je debiju za A reprezentaciju oduševio. Tako čvrst, pravovremen, pametan, odigrao je utakmicu bez imalo treme i danas mu se nogometni svijet klanja. Imali smo nedavno prilike razgovarati s našim bivšim izbornikom Slavenom Bilićem, sam je spomenuo Josipa Šutala, mnogo prije ovog Josipova debija u A vrsti.

– Dinamo stalno ima sjajne stopere, pogledajte samo Ćorluku, Lovrena, Gvardiola, Vidu, Jedvaja... a sad i taj mali Šutalo. Gledao sam na televiziji prvu utakmicu Dinama u Sevilli. I tada je bio odličan pa sam odlučio ići u Maksimir vidjeti uživo kako igra protiv Seville i bio je odličan. Pogriješi on, ali igra dalje kao da se ništa nije dogodilo, a to nije nimalo lako – rekao nam je Bilić.

Protiv Danske je odigrao bez greške i u njemu Hrvatska već sada ima igrača za najveće role, da ne govorimo o godinama koje su pred njim jer dečku su tek 22 godine, a stalno se razvija i napreduje. Tako je još od prvih dana, riječ je o igraču koji je rođen u Čapljini 2000. godine. Nogomet je kao klinac počeo igrati u Neretvi iz Metkovića, a onda se s 14 godina preselio u Dinamo, u plavu nogometnu školu. Živio je s ostalim mladim igračima u kući koju im je namijenio klub iz Maksimira, blizu stadiona. Dečko se ozbiljno primio posla i stalno napredovao. Taj 192 centimetra visoki stoper sjajne je trenutke doživio igrajući u Ligi prvaka mladih. U siječnju 2019. tadašnji trener prve momčadi plavih Nenad Bjelica odlučio ga je povesti na pripreme u Tursku.

Dečko je toliko pametan da je bez problema odlučio iz Dinama otići na posudbu u Istru.

– Nije mi bilo teško odlučiti se na taj potez jer sam bio u godinama kada je najvažnije igrati i stjecati iskustvo, odnosno rutinu. Nije mi bilo teško ni otići iz Zagreba jer već nekoliko godina živim sam – rekao nam je Šutalo.

Nakon toga vratio se u Dinamo, borio i izborio za svoje mjesto, prvo je istisnuo Lauritsena, potom Theophilea, igrao je i nakon što je na terenu sam na mjesto vratio rame koje mu je iskočilo. S Dinamom ima ugovor do 2028. godine i, kako sada stvari stoje, bit će velike borbe da ga plavi zadrže. Vrijednost mu stalno skače, već je na osam milijuna eura po Transfermarktu, a nastavi li ovako igrati za reprezentaciju, mogao bi "skinuti" 19 milijuna eura vrijedan transfer Joška Gvardiola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije