ZA KOGA ĆE IGRATI

Dalić ga ne zove, a BiH ga želi! Ljubušaka nahvalila i svjetska legenda

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
18.10.2019.
u 20:44

BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dođem u svoj Stolac kad god sam u prilici... Teško je sada davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku. Vidjet ćemo, kažem, nikad se ne zna – rekao je Katić.

Nikola Katić sjajni je 22-godišnji nogometaš škotskog velikana Glasgow Rangersa. Tamo ga je doveo legendarni engleski nogometaš, a sada trener Rangersa, Steven Gerrard. 

Katić je nakon odličnih igara za Slaven Belupo umjesto odlaska u neki jači prvoligaški klub u HNL-u sreću potražio u inozemstvu, u Škotskoj.  I tamo se ustalio u prvoj momčadi, Gerrard mu vjeruje, ali poziv hrvatskog izbornika Dalića za vatrene još ne stiže iako je Katić igrao za mlađe reprezentativne kategorije. To bi mogli pokušati iskoristiti u Bosni i Hercegovini jer je Katić rođen u Ljubuškom. 

Katić ima upisan nastup za reprezentaciju Hrvatske kada ga je Ante Čačić 2017. pozvao za prijateljski susret s Meksikom. No, nedavno je rekao da još nije odlučio za koju bi reprezentaciju igrao.

– BiH je moja zemlja kao i Hrvatska, tu sam rođen i rado dođem u svoj Stolac kad god sam u prilici... Teško je sada davati neke odgovore, pogotovo jer sam prethodno igrao baš za Hrvatsku. Vidjet ćemo, kažem, nikad se ne zna – rekao je Katić.

A Katića je nahvalio trener Gerrard nakon što je Katić jučer potpisao novi ugovor s klubom.

– Oduševljen sam što je potpisao novi ugovor i Nikola ga zaslužuje. On se svakodnevno trudi i pokušava se poboljšati. Sve radi savršeno na treninzima i u pripremi i to se vidi u njegovim igrama. Definitivno je netko tko podmeće leđa za ovaj klub i zaslužio je produženje ugovora – komentirao je Gerrard i dodao:

– Poruka Niki jest da mu je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima golemo poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje. Nakon potpisa ugovora oglasio se i Katić:

– Osjećam da sam napravio dobar potez i da će mi to pomoći da postanem bolji igrač, bolja osoba i da napravim nešto posebno. Ovo je stvarno dobar klub za mlade igrače, s ovim trenerom, navijačima i s mnogo dobrih ljudi s iskustvom iz jakih liga, koji će mi sigurno pomoći da postanem još bolji.

Dodajmo i da hrvatska reprezentacija u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro protiv Slovačke ne može računati na Dejana Lovrena i Domagoja Vidu koji su dobili kartone. Stoga bi ga Zlatko Dalić mogao pozvati na Rujevicu.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?