NA WEMBLEYJU

Cro Cop uoči spektakla: Ne borim se radi zarade, a sada sam snažniji nego 2006.!

Marko Prpić/Pixsell
06.03.2018.
u 08:33

- Ja u ovakvu borbu nikad ne bih išao samo radi zarade jer zaradio sam uistinu dovoljno. Uostalom, tko gleda samo zaradu, taj nikad neće niti zaraditi

Snagom eksplozije odjeknula je vijest da će se 43-godišnji Mirko Filipović boriti s američkim razaračem “Big Countryjem” Royem Nelsonom (41). Kad se mislilo da se Cro Cop neće više boriti niti u jednoj organizaciji doli u japanskom Rizinu, stigla mu je jednokratna ponuda od američkog Bellatora, najjače svjetske organizacije slobodne borbe nakon UFC-a. 

Sada sam zdrav

Okršaj će se održati 25. svibnja u Londonu u dvorani stadiona Wembley, a hrvatski teškaš u njega ulazi sa osam pobjeda u nizu u dvije japanske organizacije (IGF, Rizin). Za deveto uzastopno slavlje morat će nadjačati borca kojeg se i dalje smatra jednim od najjačih udarača u svijetu slobodne borbe. Uostalom, osjetio je to Mirko i sam u ogledu održanom u listopadu 2011. u Las Vegasu. U glavnom gradu kocke, svježe ozlijeđeni Cro Cop se “kockao”, i platio skupu cijenu. - Neću se sada vaditi na to da su mi na posljednjem sparingu puknuli biceps i tetiva koja se odvojila od kosti jer tada nisam odustao i sada ne trebam opravdanja. Sada sam pak zdrav, a ovo je ponuda koju nisam mogao odbiti. Što zbog toga što znam da Bellator od svoje 200. priredbe želi napraviti veliki spektakl, a što zbog Nelsona. S obzirom na to da su svi najbolji Rizinovi borci u teškaškom turniru, s čijim ću se pobjednikom boriti u prosincu, Nelson je bio idealan protivnik za ovaj jednokratni izlet u Bellator. Želja da poravna račune s američkim teškašem očito je velika. - Nisam ja više klinac pa da mi je važno ono “tko je jači”. No i taj poraz mi je motivacija baš kao i činjenica da se volim natjecati. Da bi pridobili Cro Copa, Bellator se morao isprsiti, no Mirko ističe da razlog njegova pristanka nije u tome što još uvijek u svijetu gladijatora ima vrlo visoku cijenu. - Milijun puta sam rekao da je borilački sport moj život još od dječačkih dana i treninga u staroj garaži. Zapravo, to je moj stil života i ja obožavam pripreme, druženje sa svojim timom, adrenalin koji se pojavi uoči borbe i slično. Uz sve to ide i vrhunska zarada, no to nije primarno. Ja u ovakvu borbu nikad ne bih išao samo radi zarade jer zaradio sam uistinu dovoljno. Uostalom, tko gleda samo zaradu, taj nikad neće niti zaraditi. Svjestan prolaznosti i ograničenja koja dolaze s godinama, želim odraditi još tih par borbi, dok sam još u vrhunskoj formi.

Imam puno jači tim

Po nekim trenažnim parametrima, Mirko danas bolje djeluje nego prije 12 godina. - Snažniji sam i izdržljiviji sada nego 2006. kada sam osvojio Prideov Grand Prix. Uspio sam se regenerirati od ozljeda, koljeno sam uspio zakrpati, promijenio sam način treninga, a i uz sebe imam puno jači tim i u sve ulazim opuštenije. Osim toga, svaki dan na treningu uz sebe imam olimpijskog pobjednika u džudu Satoshija Ishiija. Nakon ove londonske, Mirko ima u planu još najmanje dvije borbe u 2018. godini. - Dogovoreno je da se 29. srpnja borim u Japanu, baš kao i 31. prosinca. No, ovog trenutka zanimaju me samo Nelson i što bolja izvedba na londonskom spektaklu - zaključio je Mirko. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije