KOMPLIMENTI IZ REGIJE

Crnogorci se klanjaju Hrvatskoj: Vatreni su mentalno čudovište i svjetska velesila

vatreni
Luka Stanzl/PIXSELL
12.12.2022.
u 19:13

Crnogorski portal oduševljen je hrvatskom reprezentacijom, smatraju da smo mentalno vrlo jaki i da je to jedan od razloga brojnih uspjeha

Cijeli svijet uključujući i susjede, oduševljen je hrvatskom reprezentacijom i činjenicom da su daleko dogurali na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. Vatreni će se za ulazak u finale boriti protiv Argentine, a crnogorski portal Vijesti posvetio je jedan tekst velikom pothvatu hrvatske reprezentacije. 

Crnogorci smatraju da smo 'mentalno čudovište i prava nogometna velesila'. Hrvatska sutra od 20 sati na Lusailu igra sa starim znancima sa svjetskih prvenstava 1998. godine i 2018. godine. 

- Maroko je najveća senzacija i najdirljivija priča 22. svjetskog prvenstva u nogometu, ali reprezentacija kojoj se svi dive, čiju priču najviše poštuju, za koju sada vjeruju da može ići do kraja - i da to više i ne bude iznenađenje - svakako je momčad Hrvatske. 

Kult reprezentacije Hrvatske stvarao se godinama, još od raspada bivše države, ali na tom putu bilo je i 'unutrašnjih neprijatelja - istih onih koji su tako karakteristični za balkanske zemlje. Nije ni Hrvatska bila izuzetak, nije sve to išlo baš tako glatko. - pišu Vijesti pod naslovom 'Hrvatska priča: Kako je nastala velika reprezentacija' 

- Koliko se Hrvatski nogometni savez borio s huliganima, koji se nisu libili ni pokušati prekinuti utakmicu svoje reprezentacije, nezadovoljni raznim stvarima, u Splitu je tako prije nekoliko godina pred ogled s Italijom na terenu Poljuda osvanuo kukasti križ, koliko samo kazni, praznih tribina... I koliko slučajeva pred sudom, povezanih sa slučajem Zdravko Mamić, a kao svjedoci, ili čak okrivljeni da se i nije baš sve radilo po slovu zakona, u klupama su se našle i neke od najvećih zvijezda tamošnjeg nogometa, uključujući i najveću, Luku Modrića - komentiraju Crnogorci. 

- Za to vrijeme, kroz sva ta traumatična ispadanja, neispunjena očekivanja, gotovo neprimjetno, u pozadini, tekao je proces stvaranja - velikog tima. I pravljenja "mentalnog čudovišta", psihološke gromade. Jer, sve nogometne nesreće, nezaslužena ispadanja, svi promašeni penali, došli su na naplatu u Rusiji 2018. i Kataru 2022 - zaključuju Vijesti.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije