portuglaski nogometaš

Cristiano Ronaldo večeras oborio niz rekorda

Reuters
15.06.2021.
u 20:39

Cristiano Ronaldo ili rekord stroj. Kako god zvali portuglaskog nogometaša nećete pogriješiti. Naime, nakon današnje utakmice sa Mađarskom, CR je vlasnik nekoliko rekorda.

Krenimo redom.

Pogotkom iz penala, u 87. minutu, Cristiano Ronaldo je postao najbolji strijalac u historiji EURO-a. Do danas je bio poravnat na prvom mjestu s legendarnim Francuzom Michaelom Platinijem. Obojica su imali po devet golova. Od večeras Ronaldo je usamljen sa 11 pogodaka, javlja N1. 

Cristiano Ronaldo je u utorak odigrao 22 utakmice na Europskim prvenstvima. Iza sebe je ostavio Bastiena Schweinsteigera koji je bio sudionik u 21 utakmici.

Najviše pobjeda na Europskim prvenstvima imao je trojac Cesc Fabregas, Andres Iniesta i Ronaldo. Ne treba isticati da je Portugalac poslije utakmice sa Mađarskom sam na vrhu.

Cristiano Ronaldo je također igrač sa najviše minuta provedenih na terenu na europskim prvenstvima. Portugalac je odigrao 1.885 minuta. Iza njega su golmanske veličine, Gianluigi Buffon (1.620 minuta) i Edwin Van de Sar (1.535).

Treba istaći i da je Ronaldo za petama golgeteru Aliju Daeiju koji je rekorder po broju golova u reprezentativnom dresu. Iranac je za nacionalnu vrstu 109 puta bio strijelac, dok CR-u sada nedostaju samo tri gola da se izjednači s njim.

Podsjetimo, Portugal je večeras sa 3:0 slavio protiv Mađarske u prvom meču Grupe F. Prvi gol je postigao Raphael Guerreiro, a ostala dva napadač Juventusa – Cristiano Ronaldo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije