PORTUGALSKA ZVIJEZDA

Cristiano Ronaldo otkrio zašto brani majci da gleda utakmice

Reuters/Pixsell
19.09.2019.
u 09:45

Messi i ja smo ušli u nogometnu povijest. Ja mogu smatrati da sam broj jedan, ali ako neki ljubitelji nogometa smatraju da je netko drugi broj jedan, a ja broj dva, nije važno - rekao je Ronaldo

Najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka Cristiano Ronaldo (34) u intervjuu s poznatim britanskim novinarom Piersom Morganom, objavljenom u utorak na britanskoj tv mreži ITV, progovorio je o brojnim stvarima, pa i o tome tko je bolji, on ili Lionel Messi. 

- Messi i ja smo ušli u nogometnu povijest. Ja mogu smatrati da sam broj jedan, ali ako neki ljubitelji nogometa smatraju da je netko drugi broj jedan, a ja broj dva, nije važno - rekao je Ronaldo i dodao:

- Mislim da bih morao osvojiti šest ili sedam, možda čak osam Zlatnih lopti da bih bio iznad njega. No, sigurno je da sam ušao u nogometnu povijest kao jedan od najboljih svih vremena. 

Ronaldo i Messi po pet puta su osvojili Zlatnu loptu (Ballon d'Or) za najboljeg nogometaša na svijetu, koju dodjeljuje magazin France Football.  Portugalski nogometaš je, govoreći o odnosu s Messijem, kazao:

- Pitate me kakav je naš odnos. Nismo prijatelji, ali na istoj smo pozornici 15 godina. On mene motivira da budem bolji igrač, a isto tako ja motiviram njega da bude bolji. 

Ronaldo je pet puta bio je klupski prvak Europe, jednom s Manchester Unitedom i četiri puta s Real Madridom, s portugalskom reprezentacijom osvojio je EURO 2016., te Ligu nacija 2019. godine. Rekorder je portugalske reprezentacije po broju nastupa (160) i postignutih golova (93).

Najbolji je strijelac u povijesti Lige prvaka sa 126 golova, a iza njega je Messi sa 112. U seniorskoj karijeri postigao je ukupno 713 pogodaka.

Ne trčim za rekordima, rekordi prate mene. Ovisan sam o uspjesima i u tome nema ništa loše. Dapače, mislim da je to dobro, jer to mi daje motivaciju. Ako nisi motiviran, onda je najbolje da prestaneš - kazao je Ronaldo. 

Govoreći o životu izvan nogometa, odnosno o iskustvima iz privatnog života kazao je da ga je to naučilo da apsolutno povjerenje ima u svega nekoliko ljudi:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije