PROBLEMI

Cristiano Ronaldo mora na sud: Izbjegavao je plaćati porez!

Cristiano Ronaldo
Reuters/PIXSELL
13.06.2017.
u 14:41

Napadač madridskog Reala navodno je koristio tvrtku koja je osnovana 2010. godine kako bi prikrio prihode od svojih fotografija. Državno tužiteljstvo, na temelju izvještaja porezne agencije AEAT, podnijelo je tužbu protiv Cristiana Ronalda

Nakon što je Lionel Messi imao problema u Španjolskoj jer je izbjegavao plaćati porez, sada se u istim problemima našao i Cristiano Ronaldo. Portugalska zvijezda optužen je za utaju 14,7 milijuna eura poreza.

Napadač madridskog Reala navodno je koristio tvrtku koja je osnovana 2010. godine kako bi prikrio prihode od svojih fotografija. Državno tužiteljstvo, na temelju izvještaja porezne agencije AEAT, podnijelo je tužbu protiv Cristiana Ronalda. Portugalac je u razdoblju od 2011. do 2014. godine izbjegao platiti 14,7 milijuna eura poreza. Proglase li ga krivim vjerojatno neće dobiti više od dvije godine zatvora, a kazna će se pretvoriti u uvjetnu. No sigurno će morati platiti nekoliko milijuna eura kazne.

Zbog slične situacije je osuđen i  Lionel Messi nakon što je zajedno s ocem utajio 4,1 milijuna eura poreza u razdoblju između 2007. i 2009. godine. Barcina zvijezda je osuđena na 21 mjesec zatvora, ali kaznu ne služi jer po španjolskom zakonu kazna za ovakve prekršaje ispod dvije godine služi se uvjetno. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije