Nakon "pokera" golova Elcheu, Ronaldo je treći strijelac u povijesti Real Madrida

Cristiano Ronaldo je poput Michaela Jordana - nezaustavljiv

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
24.09.2014.
u 22:15

Protiv Elchea je zaigrala jedna od najmlađih ekipa u novijoj povijesti, nije igrao nitko iznad 30 godina, a najstariji je bio upravo CR7 s 29 godina

Cristiano Ronaldo briljirao je u pobjedi Reala 5:1 protiv Elchea i zabio četiri pogotka, a nakon utakmice trener gostiju Fran Escriba usporedio je Portugalca s legendarnim NBA košarkašem Michaelom Jordanom.
- Ronaldo je izuzetan igrač koji na nevjerojatno lak način zabija. To je kao da igra Michael Jordan i postiže svaku večer 50 koševa, nezaustavljiv je. I uz to je dobio dva jedanaesterca, a njemu ne treba pomoć - rekao je Escriba i nastavio:

- Bila je teška utakmica. Znamo da ne možemo ništa napraviti ovdje ili u Barceloni. Naš cilj je osvajati bodove kod kuće, na mjestu gdje smo najjači.

Elche nakon pet utakmica ima četiri boda, a Real devet.

Golovima protiv Elchea portugalski je reprezentativac postao i 1. igrač Reala koji je zabio u 13 domaćih utakmica u nizu. Niz je počeo protiv Malage 19. listopada '13. 
Krilni napadač 'los blancosa' trenutačno je u španjolskom prvenstvu na brojci od 187 golova što ga stavlja na treće mjesto Realovih strijelaca svih vremena. Ispred portugalskog igrača još su samo Alfredo di Stefano s 216 te Raul s 228 zabijenih golova, a zanimljivo je kako je Carlos Alonso González poznatiji kao Santillana, koji je zabio 186 golova na svoje dosadašnje treće mjesto stigao iz 461 utakmice, dok je Ronaldu za spomenutih 187 bilo potrebno samo 169 utakmica. 

Portugalac je također u bijelom dresu ostvario najviše pobjeda u svojoj karijeri, 188 iz 254 utakmice (74%), dok je u dresu Manchester Uniteda slavio 186 puta iz 292 utakmice (63%), a u dresu Sportinga 13 u 31 susretu (42%). 

- On ne voli igrati leđima okrenut golu već radije traži prostor na krilu s kojega može juriti prema golu. Kretnje koje radi su vrlo brze i zato protivnicima dolaze kao iznenađenje. Uvijek je na pravom mjestu jer ima jedinstven dar za kretnju. Uz disciplinu i profesionalizam koje ima nalazi se u vrlo dobroj fizičkoj spremi, motiviran je i zabija puno golova. Jako sam sretan zbog njega. Pokazao je svima koliko je spreman i igrao je s vrlo izraženom disciplinom i profesionalizmom. Jako je važan igrač za nas i uvijek je spreman kad god ga zatrebam - rekao je trener Reala, Carlo Ancelotti te dodao kako je Modrića i Benzemu namjerno odmarao, no već u subotnjoj utakmici na gostovanju kod Villarreala bit će u početnom sastavu. 

Iako je Ronaldo zabio četiri gola, Gareth Bale je taj koji je 'načeo mrežu' gostiju u 20. minuti a taj gol je 3000. gol Reala u španjolskom prvenstvu na Santiago Bernabeuu. Prvi gol na legendarnom stadionu za 'los blancose' zabio je Chus Alonso 1947. godine kada je Real svladao Athletic istim rezultatom kao i jučer protiv Elchea. 

Početnih jedanaest u utakmici protiv Elchea jedna je od najmlađih momčadi u novijoj povijesti Reala. Niti jedan od igrača 'los blancosa' nije napunio 30 godina, a najstariji s 29 godina bio je Cristiano Ronaldo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije