EUROPSKA LIGA

Ćorluka je zaigrao nakon deset mjeseci oporavka!

10.03.2018.
u 07:05

Prvi Milanov poraz na San Siru u Europskoj ligi u zadnjih 16 godina, režirali su Henrikh Mkhitaryan u 15. i Aaron Ramsey u 45.

Nakon dugih deset mjeseci oporavka, Vedran Ćorluka vratio se na travnjak. U prvoj utakmici osmine finala Europske lige njegov Lokomotiv izgubio na gostovanju u Madridu protiv Atletica (0:3). No, za nas je puno važnije da je Čarli, bez poteškoća, odigrao cijeli susret. 

Vrsaljko na klupi

Prvi pogodak postigao je Saul Niguez u 22. minuti, sjajnim udarcem s tridesetak metara. Zanimljivo, Saul je u europskim natjecanjima za Atletico zabio deset pogodaka i svaki put bio je to prvi Atleticov pogodak na utakmici.

Spomenimo da je Šime Vrsaljko ostao na klupi Atletica. Status derbija osmine finala imao je svakako sraz Arsenala i Milana na San Siru. Nikola Kalinić u dresu talijanske momčadi igrao je od 62. minute. Englezi su slavili sa 2:0 i tako prekinuli Milanov niz od 13 utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Milan je zadnju utakmicu izgubio još u prosincu prošle godine od Atalante. Prvi Milanov poraz na San Siru u Europskoj ligi u zadnjih 16 godina, režirali su Henrikh Mkhitaryan u 15. i Aaron Ramsey u 45. minuti. Zanimljivo, sedam od zadnjih devet pogodaka, Mkhitaryan je zabio u Europi. U zadnje dvije godine to je najučinkovitiji veznjak pred protivničkim vratima. Osim devet pogodaka, ima i šest asistencija. Situacija za Kalinića i društvo nikako nije obećavajuća jer ih u uzvratu može spasiti samo splet čudesnih okolnosti. Tim više, Milan u zadnjih šest nastupa na gostovanjima u Engleskoj nije niti jednom pobijedio. Zadnji put to im je uspjelo prije 13 godina kada su svladali Manchester United. - Ostvarili smo pobjedu, no ništa još nije gotovo. Moramo biti skoncentrirani u uzvratnoj utakmici koja nikako neće biti samo formalnost. Ova pobjeda popravila je ozračje u momčadi. Nije lako izgubiti tri utakmice u šest dana. Nismo si mogli priuštiti još jedan poraz - iskreno je priznao Arsenalov trener Arsene Wenger i dodao:

- Ova momčad zna igrati dobro kada je to najpotrebnije. Da smo primili pogodak na otvaranju utakmice, stvari bi sigurno otišle u drugom smjeru. Ovako, pronašli smo neophodne resurse. 

Borussija u krizi

Među iznenađenja svakako spada i poraz (1:2) dortmundske Borussije protiv Salzburga kod kuće. O tome najbolje svjedoči podatak da su izgubili četiri od zadnjih šest europskih utakmica. Toliko poraza u ranije periodu imali su u 27 utakmica! Berisha je bio dvostruki strijelac za goste - najprije je u 49. realizirao penal, a potom samo sedam minuta kasnije i udvostručio porednost. Poraz je ublažio Schürrle u 62. minuti, a asistirao mu je Pulišić koji je u istoj minuti i ušao na teren umjesto Götzea.Duje Ćaleta-Car je odigrao čitavu utakmicu.

Rezultati prvih utakmica osmine finala: Milan - Arsenal 0:2, Atletico Madrid - Lokomotiv 3:0, Borussia Dortmund - Salzburg 1:2, CSKA - Lyon 0:1, Lazio - Dinamo Kijev 2:2, Marseille - Athletic Bilbao 3:1, Leipzig - Zenit 2:1, Sporting - Viktoria Plzen 2:0. Uzvratne utakmice igraju se sljedećeg četvrtka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije