premijer liga

Ćorić: Vježbali smo napadačke akcije

02.09.2018.
u 09:52

Večeras će Pecarom opet poteći adrenalin. Tako je uvijek kada igraju Široki Brijeg i Željezničar. Ne računajući kupske utakmice i susrete u prvenstvu koje se igralo bez srpskih klubova 2000. – 2002. (takvih je bilo ukupno 18), te brojne prijateljske oglede, večeras će se na Pecari u 20 sati Široki i Željezničar sudariti 34. put u prvenstvu Premijer lige BiH.

Široki ukupno bolji

Za ljubitelje statistike evo podataka: 33 16 4 13 40:36. Dakle, Široki je ukupno bolji. Upada u oči da su samo četiri utakmice završile podjelom bodova, što znači da jedni i drugi uvijek teže pobjedi. Do sezone 2014/15. ni jedna prvenstvena utakmica Široki – Željezničar nije završila neodlučeno... Širokobriježani čekaju susret u specifičnim okolnostima jer nakon prošlotjednih 0:0 u Gabeli protiv Goška Široki je promijenio trenera. Boris Pavić podnio je ostavku, klupski čelnici “razletjeli” su se u potrazi za novim učiteljem i našli ga (uz svesrdnu pomoć Zdravka Mamića) u Goci Sedloskom, makedonskom internacionalcu s bogatom igračkom, sada već i trenerskom karijerom... Sedloski je trebao potpisati ugovor u ponedjeljak, ali to je ipak učinio u petak, jer nakon što večeras pogleda utakmicu svoje buduće momčadi, požurit će u Skoplje po papire kako bi što prije dobio radnu dozvolu. Sedloski je potpisao na dvije godine. Susret protiv Željezničara s klupe će voditi dosadašnji Pavićev pomoćnik Denis Ćorić:

- Cijeli se tjedan pripremamo. Vježbali smo napadačke akcije, a kad to kažem, onda vam je jasno kako ćemo se postaviti u igri. Cilj je popravili realizaciju stvorenih prigoda. Puno smo pričali s igračima pojedinačno i skupno, kao što smo pričali i mi iz stručnoga stožera. Momci su svjesni trenutka u kojem se nalazimo i siguran sam da će dati sve od sebe. Malo što možemo sakriti od protivnika, ali i Željezničar malo što može sakriti od nas. Uz Božju pomoć, podršku s tribina i malo sreće možemo do pobjede. Osim ozlijeđenog Tomislava Turčina, svi su na raspolaganju, a povjerenje ćemo ukazati najspremnijim i najiskusnijim - rekao nam je trener Denis Ćorić, ne otkrivajući imena.

Grad okićen transparentima

Ostaje nam da sami “izaberemo” sastav koji će početi susret, pa evo ga: Bilobrk, Ćorić, Kovačić, Barišić, Marković, Matić, Marić, Ćorluka, Babić, Čabraja, Bagarić. Za klupu konkuriraju: Bandić, Zlomislić, Nikić, Kožul, Kvesić, Begonja, B. Vukoja, Popović, Jurić... Gostujući navijači bit će u kavezu na istoku. Škripari će “drukati” sa sjevera s ostalim navijačima. Oni, kao i obično, spremaju posebnu koreografiju, a grad su odavno okitili transparentima s pozivom na utakmicu...•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije