DAVIS CUP

Ćorić pobjedio u polufinalu: 'Igrati za Hrvatsku uvijek je poseban osjećaj'

Borna Ćorić
Sanjin Strukić/Pixsell
25.11.2022.
u 18:44

- Bio sam ozljeđen dugo vremena i zato sam vrlo sretan što sam se vratio. Igrati za Hrvatsku je uvijek poseban osjećaj - rekao je Ćorić

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Australije u polufinalu Davis Cupa u Malagi nakon što je Borna Ćorić u prvom dvoboju svladao Thanasija Kokkinakisa sa 6-4, 6-3 za sat i 32 minute igre.

Sjajnu partiju ponudio je hrvatski tenisač, a odmah nakon meča komentirao je svoj rezultat. Na početku se Ćorić osvrnuo na meč protiv Australca:

- Dobro sam počeo meč, razgovarao sam s trenerom što da činim i poradio sam na reternu koji je postao bolji i popravio sam servis i onda je bilo puno lakše - rekao je.

Borna se vratio nakon čak 12 mjeseci izbivanja zbog ozljede ramena i operacije te oporavka, a novinari su ga odmah nakon meča upitali kakav je osjećaj bio vratiti se i zaigrati za Hrvatsku u završnici Davisova kupa.

- Sve što mogu reći je znači mi to mnogo. Bio sam ozljeđen dugo vremena i zato sam vrlo sretan što sam se vratio. Igrati za Hrvatsku je uvijek poseban osjećaj - odgovorio je Ćorić.

Na kraju, osvrnuo se i na ozljedu i sumnje koje su se pojavile oko toga koliko će biti spreman i koliko ga je operacija ramena usporila na teniskom putu.

- Za svakog igrača rame je bitno, pogotovo na ovakvim brzim podlogama. Kad sam bio, mlađi, iskreno nisam dobro servirao, a onda se još dogodila i ozljeda i operacija i nisam bio siguran kad sam došao ovdje kako ću servirati na ovakvoj podlozi, ali evo sada možda serviram bolje nego ikad - zaključio je.

U drugom susretu za Hrvatsku će igrati Marin Čilić, a za Australiju Alex De Minaur. Ako Čilić pobijedi, Hrvatska će se plasirati u finale, dok će u slučaju pobjede De Minaura odluka o finalistu biti odgođena za dvoboj parova. Pobjednik susreta Hrvatska - Australija će u nedjeljnom finalu igrati protiv boljeg iz ogleda Italija - Kanada koji je na programu u subotu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije