NBA liga

Čitlučanin ostvario double-double učinak

NBA: Los Angeles Lakers at Dallas Mavericks Jan 22, 2017; Dallas, TX, USA; Dallas Mavericks guard Justin Anderson (1) shoots over Los Angeles Lakers center Ivica Zubac (40) during the second half at the American Airlines Center. The Mavericks defeat the L
28.01.2017.
u 10:00

Kao rijetko kome za kratko vrijeme igranja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, uspjelo je mladom Čitlučaninu Ivici Zupcu. U svom debiju zaigrao je u prvoj petorci Los Angeles Lakersa i ubacio 11 poena. Dvdesetogodišnji košarkaš iz utakmice u utakmicu igra još bolje.

Drugi double-double

Premda smo navikli na sjajne izvedbe rođenog Mostarca Bojana Bogdanovića, njegovim stopama krenuo je i 216 cm visoki Ivica Zubac. Nakon Zorana Planinića, drugi je to Brotnjak pred kojim je, kako stručnjaci najavljuju, blistava NBA karijera. Mladi 19-godišnji Čitlučanin u posljednjem kolu NBA lige upisao je za svoje Los Angeles Lakerse drugi double-double učinak od kada je prije pola godine obukao majicu tog slavnog NBA kluba. Istina, njegov klub je doživio poraz 105:98 od Portland Trail Blazersa za koje je nekada igrao pokojni Dražen Petrović, ali Zubac je pružio odličnu izvedbu. Mladi Zubac na parketu je proveo 27 minuta, upisao 12 poena i ostvario deset skokova. Tako je hrvatski košarkaš još jedanput oduševio poklonike košarke diljem svijeta, a posebice u Hrvatskoj i rodnoj Hercegovini.

Veliko povjerenje trenera

Ako su poklonici košarke proteklih NBA sezona uživali u igrama Bojana Bogdanovića, hrvatski košarkaški prostor daje još nekoliko odličnih NBA igrača, Marija Hezonju, Damjana Rudeža, Dragana Bendera, Šibenčanina Darija Šarića i Čitlučanina Ivicu Zupca, pred kojim je blistava sportska karijera. Trener Los Angeles Lakersa Luke Walton u njega ima golemo povjerenje, a sigurno je to i odlična vijest za izbornika košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandra Petrovića jer se ovoga ljeta igra i Europsko prvenstvo.

Domaćini Eurobasketa su četiri zemlje: Finska, Izrael, Rumunjska i Turska. Na Europskom prvenstvu sudjelovat će 24 reprezentacije, podijeljene u četiri skupine.

Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut-faza održat će se u Istanbulu. Završnica natjecanja igrat će se u Turskoj. Hrvatska će u prvom krugu igrati u rumunjskom Cluju u okviru skupine C. U toj skupini su još Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, Češka i Mađarska. Ivica Zubac će zasigurno biti jedna od uzdanica izbornika Ace Petrovića.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije