PREMIJERA FILMA ‘MIROSLAV BLAŽEVIĆ – NIKAD ISPRIČANA PRIČA’

Ćiro je jednom rečenicom rasplakao sve: Preuzet ću momčad anđela

17.12.2021.
u 11:20

Dirljivo je sinoć bilo na zagrebačkoj premijeri dokumentarnoga filma "Miroslav Blažević – Nikad ispričana priča" sarajevskog redatelja Sabahudina Topalbećirevića.

Dvije godine nagovora

Rasplakao se u filmu Aljoša Asanović, na rubu suza u dvorani Kaptol Centra bili su izbornik vatrenih Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, dok je glavna zvijezda večeri, neponovljivi Ćiro, nastupio nadasve emotivno i baš kao što to čini cijeloga života – za dušu publike. – Ne žalite za mnom jer moji su dani odbrojani. Čujem da gore na nebu vragovi vode protiv anđela 3:1, a ja dolazim, sredit ću ovu ekipu anđela i j....i im mater! – poručio je Ćiro s pozornice na kojoj je dobio ovacije. Tom zgodom predsjednik HNS-a Marijan Kustić najavio je kako će Ćiro na zasjedanju Skupštine HNS-a sljedećega tjedna biti imenovan počasnim izbornikom. To je nova titula unutar HNS-a.

– Ćiro Blažević je čovjek koji je najviše učinio za moju karijeru, koji mi je puno pomogao da postanem ovo što jesam. Mogu ja u Kataru na SP-u, ako Bog da, osvojiti zlatnu medalju, ali Ćiro ostaje trener svih trenera, ostaje najveći. Šefe, hvala vam uime hrvatskog nogometa za sve što ste mu dali, što ste dali hrvatskoj reprezentaciji! Svi smo mi treneri bolji ili lošiji, uspješniji ili neuspješniji, ali vi ste najveći i tako će zauvijek ostati. Čast mi je da ste vi moj učitelj i moj mentor – kazao je izbornik Zlatko Dalić, čovjek koji se trenerskom zanatu počeo učiti prije gotovo 20 godina u tadašnjem Varteksu, uz svoga tadašnjega šefa Blaževića. Autor filma Topalbećirević kaže kako je dvije godine nagovarao Ćiru na ovaj uradak. Ćiro pak otkriva kako je na sve pristao shvativši kako se približava kraju svoga životnoga puta, "pa ajd’ da to napravimo prije negoli kihnem". "Nikad ispričana priča" zapravo je simpatičan, duhovit, topao presjek bogate Ćirine trenerske karijere ispričan kroz autora "Bahu", kroz Ćirine životne suputnike, ali i kroz Blaževićeva sjećanja. Ćiro se među ostalim prisjeća i teškoga, mukotrpnoga odrastanja u Travniku te otkriva niz nepoznatih pojedinosti iz svoga privatnog i profesionalnoga života. O Ćiri u filmu govore bivši nogometaši na čije je karijere imao golem utjecaj, poput Vlaka, Mlinarića, Mustedanagića, zatim bivši reprezentativci Hrvatske i BiH, Šuker, Jarni, Štimac, Asanović, Vlaović, Džeko, Rahimić, Pjanić, pa Ćirin najbolji prijatelj Mensur Bečić Crni. Naša Zlatna kopačka Davor Šuker, koji je nazočio premijeri, u filmu otkriva niz pikantnih detalja iz Ćirine ere s vatrenima, iz dobrih i manje dobrih razdoblja, a Džeko i Pjanić prisjećaju se uzleta reprezentacije BiH pod Ćirinim vodstvom. 

 

Rođendanska premijera

– Najviše sam putem telefona razgovarao s dvojicom ljudi – Ivicom Osimom i Miroslavom Blaževićem. Zbog toga sam i najviše naučio o nogometu. Ćiro je apsolutni genij, ja mu zahvaljujem od sveg srca što je pristao da napravimo ovu njegovu životnu priču. On je u njoj otvorio dušu, a da biste otvorili dušu nekome, morate mu i vjerovati. A ja sam ovdje imao čistu emociju i čisto srce – kazao je Topalbećirević. Film će premijerno biti prikazan na Sportklubu 9. veljače 2022., na Ćirin 87. rođendan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije