ZANIMLJIVO PREDAVANJE

Ćiro ispričao kako je zatekao prostitutku u sobi dvojice reprezentativaca

ćiro blažević
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
26.02.2016.
u 14:07

'Vidiš da ti je šef budala, imaš mu potrebu to reći, a ti mu kažeš “Što si pametan!”. I otvorio si sebi put prema gore, a ovako bi ga zatvorio.'

ider nije onaj tko se dere i galami, najsnažniji autoritet je znanje. Nogometaši su poseban svijet. Krivo je što ljudi misle da su nogometaši glupi. Oni imaju instinkt, osjete znaš li ili ne znaš – započeo je Miroslav Ćiro Blažević predavanje jučer u Osijeku.

Nije Ćiro ponovno preuzeo klupu NK Osijeka, nego je stao za katedru i predavao o liderstvu sadašnjim i bivšim studentima Ekonomskog fakulteta. Okupila se i cijela svita gradskih uglednika, a nitko nije ostao ravnodušan.

Šef odgovara za ambijent

Piše knjigu koja će, kaže, ugledati svjetlo dana tek nakon njegove smrti, a zvat će se “Pakao moga posla”. Koju god je momčad vodio, svuda je, istaknuo je, stvorio ambijent, a za njega je “uvijek apsolutno odgovoran šef”. Prisjetio se svojedobne scene iz jednog hotela, kada je hodao po sobama i “tražio priliku da istjera onoga tko ne spava u jedan sat u noći”.

– Čujem ja pornić, al’ klinac, nije pornić! Dreknem “Otvori!”, a Bokšić viče “Spavamo!”. Otvori, p… vam materina! Otvori mi Štimac, ja odmah u kupaonicu i vičem i njoj “Otvori!”. Htjela je zbrisati, ali ja joj ne dam torbu koju je zaboravila. Pitam ih jesu li platili. Jesu, a ja nogom u guzicu. Istjerao bih ja i njih, al’ zaljubljen sam u Bokšića. Štimca bih još i istjerao – “ispucao” je Ćiro. Nikome nije, nastavio je, govorio o tome, a to ga je kasnije spasilo. Pobunio se kasnije “dalmatinski klan”, a činili su ga Bokšić, Štimac, Bilić, Asanović i Jarni, prenosi Vecernji.hr

Ništa bez inteligencije

– Pobunili su se, kažu mi, jer su stalno Boban i Šuker u novinama, a i oni su važni. Čekao sam kada će izbiti iskra. Izbila je na treningu, dok su igrali “ševe”, Štimac je skočio na Bobana. Štimac njemu p… ti materina, a ja ovom p… ti materina, spasio te kad si se kurvao! I zagrli Štimac Bobana – završio je priču.

Za uspjeh su, istaknuo je, potrebni talent, motiv, karakter, ali ništa to ne vrijedi bezinteligencije.

– Vidiš da ti je šef budala, imaš mu potrebu to reći, a ti mu kažeš “Što si pametan!”. I otvorio si sebi put prema gore, a ovako bi ga zatvorio – savjetovao je on studente.

Peti je faktor uspjeha evolucija, “opasnost u svakoj dobi”.

– Ako si se počeo pretvarati da si sve savladao, pojede te lijevom rukom. Mene napraviše starcem, a ja avangarda! – kazao je.

Nosio je Ćiro svojedobno legendarni bijeli šal. Naglasio je kako je dobro da je bio bijeli jer to simbolizira čistoću.

– To je ono što Mamić i moj i vaš Šuker ne znaju. Oni ne znaju da je publika najvažnija – poručio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije