Ženski nogomet

Cilj je smanjiti diskriminaciju među mladim osobama

08.02.2017.
u 09:00

Neformalna skupina djevojaka iz Žepče provest će u nekoliko mjeseci projekt pod nazivom “Nogomet spaja ljude” koji je podržao USAID-ov projekt PRO-budućnost i koji provodi Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banje Luke i Međureligijskim vijećem u BiH.

Povjerenje

Cilj projekta je smanjiti diskriminaciju među mladim osobama različitih nacionalnosti. Ujedno, kroz projekt se osigurava promocija ženskog nogometa koji još uvijek nije prihvatila većina građana koji imaju predrasude prema ženama u nogometu. Projekt je fokusiran na izgradnju pozitivnog stava prema ženskom nogometu, kao i na izgradnju povjerenja među mladima različitih nacionalnosti, dobi i spola, kako bi se prevladali stereotipi. Projektni tim čine tri djevojke iz Žepča koje su članice FK Čelik Doboj, a sudionici u projektu bit će ostale djevojke i dječaci u dobi od 10 do 18 godina s područja općine Žepče i grada Doboja koji su različite nacionalnosti, ali dijele istu ljubav prema sportu i nogometu. Namjera podnositelja zahtjeva je informirati stanovništvo općine Žepče i grada Doboja o postojanju ženskog nogometnog kluba koji okuplja 50-ak djevojka. Projektom je planirano održavanje radionice “Uspostava pomirenja i povjerenja među mladima kroz povezivanje u zajedničke aktivnosti i inicijative za dobrobit šire društvene zajednice” na koju će biti pozvani učenici, profesori, roditelji, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Žepče i grada Doboja. Bit će organizirano potpisivanje memoranduma o suradnji FK Čelik Doboj s ostalim klubovima iz Žepča u cilju razvoja i promocije ženskog nogometa, razmjene iskustava, zaštite položaja sportskih djelatnika i osiguranje redovitog financiranja za klubove koji su aktivni.

Prijateljska utakmica

Na stadionu u Žepču odigrat će se revijalna prijateljska utakmica između članica FK Čelik Doboj i gostujuće ženske ekipe iz Slavonskog Broda s namjerom da se publici u Žepču pokažu i promoviraju vrijednosti ženskog nogometa. Organizirat će se upis novih članova u ženski nogometni klub, a namjera je pronaći i nove sponzore za klub koji se natječe u prvoj ženskoj Premijer ligi. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije