Australian Open

Čiliću slobodan put do - Simona, Konjuh otkazala

12.01.2018.
u 12:35

Donna Vekić nije uspjela ući u polufinale WTA turnira u Hobartu. Bolja od nje bila je Britanka Heather Watson, 74. tenisačica svijeta, sa 6:0, 6:4. Donni je prijetio “bicikl”, gubila je sa 0:6, 0:5, no potom se pribrala i zamalo okrenula set (servirala je za 5:5, ali nije uspjela osvojiti gem).
Osječanka se, kao i mnogi drugi tenisači i tenisačice, sada može okrenuti Australian Openu, prvom Grand Slam turniru sezone i glavnom cilju australske turneje. Ondje je jučer obavljen ždrijeb koji je prilično pomazio naše igrače (izbjegli su favorite), pa i Donnu. Ona će se u prvom kolu sučeliti s Japankom Nao Hibino (98.), što nije preteška prepreka, iako je već u drugom kolu čeka pobjednica iz 2016. Angelique Kerber (22.). A u eventualnom trećem Marija Šarapova...
Mirjana Lučić-Baroni, koja brani lanjski polufinale i postavljena je za 28. nositeljicu, dobila je zanimljiv ždrijeb. U prvom kolu ide na Amerikanku Shelby Rogers (61.), a ako prođe nju, u drugom je čeka pobjednica dvoboja McHale (SAD, 67.) – Sasnovich (Bje, 53.). Petra Martić u prvome kolu igra protiv Belgijke Alison Van Uytvanck (78.), a Jana Fett protiv Japanke Mise Eguchi (448.) i objektivno ona može biti najzadovoljnija ždrijebom. I tu popis naših tenisačica, na žalost, završava. Ana Konjuh otkazala je nastup jer se još nije sasvim oporavila od ozljede lakta.
U muškom dijelu Marin Čilić postavljen je za šestog nositelja, a prvi će mu suparnik biti Tajvanac Yen-Hsun Lu (74.) protiv kojega naš najbolji tenisač vodi s 1-0 u pobjedama. Suparnik u drugome kolu mogao bi mu biti Portugalac Joao Sousa (59.) s kojim Čilić stoji još bolje – dobio ga je u sva tri meča. Uglavnom, Međugorcu je put otvoren do četvrtog kola i njegove “crne mačke” Gillesa Simona protiv kojega ima učinak 1:6.
Borna Ćorić kreće protiv Australca Johna Millmana (127.), dosad se nisu sastajali, dok je Ivi Karloviću prvi suparnik srpski tenisač Laslo Djere (86.) i to će također biti njihov prvi dvoboj. Branitelj naslova Roger Federer ima prilično težak put: u prvom kolu Britanca Bedenea, ali u njegovu dijelu su i Raonić, Del Potro, Zverev, Đoković i Wawrinka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije