TRI PORAZA

Čilićev trener otkrio razloge Marinova 'sloma' na Mastersu

18.11.2017.
u 10:13

Tenis je ponekad nepravedan, ne pobjeđuje uvijek bolji, kaže trener Jonas Björkman.

Bez daljnjega je ovo blago razočaranje za kraj sezone. Pao sam u formi u dijelu sezone kad se dijeli najviše bodova i kad sam mogao čak doći do treće pozicije. Nisam uspio ostvariti cilj da budem u Top 5, ali blizu sam toga, napredovao sam s igrom i vjerujem da mogu biti još puno bolji i konstantniji – kazao je Marin Čilić nakon što se od ovogodišnjeg Mastersa u Londonu oprostio s tri poraza u skupini.

Marin je u ovom trenutku, u poretku uživo, šesti na ATP listi (pad za jedno mjesto u odnosu na prethodni tjedan), ali ga neki igrači, sudionici Mastersa, još uvijek mogu preteći.

– Moram s ekipom raspraviti zbog čega je došlo do ovog pada forme – najavio je Čilić i tako na neki način “prebacio lopticu” svojim trenerima Jonasu Björkmanu i Ivanu Cinkušu. Pa, evo kako je Marinovo posrtanje u Londonu vidio Šveđanin Björkman, koji s našim najboljim tenisačem radi od kolovoza 2016. godine:

– Znam da su ova tri poraza u Londonu veliko razočaranje za Marina, kao uostalom i za cijeli tim, ali moramo ostati pozitivni. Marin je sjajan dečko, voli raditi, i ja sam uvjeren da on još može napredovati. I igrom i rezultatima. Imali smo loš finiš jedne u cjelini odlične sezone. Ali tenis je takav, ponekad je nepravedan. Ne pobjeđuje uvijek bolji igrač, dovoljno je da neke važne poene odigrate malo slabije i da izgubite. Ali, kažem, moramo ostati pozitivni i u tom raspoloženju provesti blagdane. I Marin i mi naučili smo neke stvari iz ove sezone i zato se nadamo odličnom početku nove – napominje švedski trener (45) koji je kao igrač u pojedinačnoj konkurenciji dogurao do četvrtog mjesta.

Puno bolji bio je u konkurenciji parova u kojoj je bio prvi i osvojio devet Grand Slam naslova. Prije Marina radio je s Andyjem Murrayem (i bio šef stručnog stožera). Ovu Marinovu sezonu ovako je raščlanio:

– Zbog finala Davisova kupa u Areni, imali smo malo vremena za odmor i pripremu, pa je Marin lošije ušao u sezonu. No, nakon dva-tri mjeseca stabilizirao je svoju igru i praktično od Monte Carla odigrao na vrlo visokoj razini. Postigao je i odlične rezultate, s tim da mu je u finalu Wimbledona opet uzmanjkalo sreće. U pripremama za novu sezonu radit ćemo malo više na fitnessu da bi Marin bio jači, čvršći i brži na terenu. Vjerujem da je napredak moguć i da će se Marin sljedećih godina uspješno nositi s igračima koji dolaze – zaključio je Björkman.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije