PREKINUO PROKLETSTVO MASTERSA

Čilić: Protiv Đokovića se nadam još jednom dobrom meču

15.11.2018.
u 09:37

Đoković je jučer pobijedio Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:1, pa je tako pozitivan sa svim suparnicima u Top 10

Marin Čilić prekinuo je prokletstvo završnog Mastersa u londonskoj O2 Areni i u 11. meču stigao do druge pobjede. Žrtva je ovaj put bio Amerikanac John Isner kojega je naš najbolji tenisač nadjačao preokretom sa 6:7 (2), 6:3, 6:4, nakon dva sata i 14 minuta igre. 

Čiliću se tako pruža prilika da čak uđe i u polufinale (ima 1:1 u pobjedama, 2:3 u setovima), ali za to će mu trebati pobjeda nad Novakom Đokovićem u dva seta (i malo sreće). 

Đoković je jučer pobijedio Alexandera Zvereva sa 6:4, 6:1, pa je tako pozitivan sa svim suparnicima u Top 10, a nakon što je Čilić izgubio prvi set, Srbin se i matematički plasirao u polufinale. No, izglede za polufinale imaju i Zverev (1:1, 2:2) i Isner (0:2, 1:4) koji se sastaju međusobno. Podsjetimo, svaka pobjeda u skupini na Mastersu donosi po 203.000 USD i 200 ATP bodova.

- Težak meč, pogotovo u prvom setu. Morao sam biti strpljiv i polako podizati svoju igru. U nastavku meča puno sam bolje osjećao loptu. Protiv Đokovića se nadam još jednom dobrom meču.

Nakon pobjede u prvom kolu, naš Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach nisu bili jednako uspješni i u drugom dvoboju. Jučer su bolji od njih bili Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock sa 6:4, 7:6 (4). Amerikanci su tako s dvije pobjede i bez izgubljenog seta praktički osigurali nastup u polufinalu, dok će Mati i Marachu trebati pobjeda u trećem kolu protiv Kubota i Mela.

Dan prije Nikola Mektić i njegov partner Austrijanac Alexander Peya još su jednom pokleknuli. Bolji od njih u drugom kolu bili su Južnoafrikanac Klaasen i Novozelanđanin Venus sa 7:6 (5), 7:6 (5). Vidjelo se da je Peya, koji se jedva oporavio za nastup u Londonu, još uvijek izvan ritma. Iza njega je tromjesečna stanka zbog ozljede desnog lakta.

– S obzirom na okolnosti, igramo jako dobro. Naš je uspjeh što smo uopće tu i što je on zdrav – kazao je Mektić koji će u Lilleu također biti s hrvatskom reprezentacijom, iako kao šesti igrač.

– Nema ljutnje, Krajan je napravio logičan izbor. Bit ću tamo da uskočim ako se, ne daj Bože, nekome nešto dogodi, ako ne, samo ću navijati.

On i Peya trebali su danas odigrati dvoboj trećeg kola, ali ipak su zbog opreza (da se Peyi ne pogorša ozljeda) odustali. A Mektić se već može okrenuti Lilleu...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?