PORAZ U OSMINI FINALA

Čilić je ispao u Australiji, ali je zaradio bogatstvo

Reuters/Pixsell
21.01.2019.
u 14:25

Čilić i Federer morat će se zadovoljiti s po 260.000 USD ili 1,7 milijuna kuna

U osmini finala Australian Opena Marin Čilić uletio je u još jedan triler od pet setova, ali ovaj put iz njega nije izašao kao pobjednik. Bolji od njega bio je 30-godišnji Španjolac (pet mjeseci stariji od Čilića) Roberto Bautista Agut, 24. tenisač svijeta, sa 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4, nakon četiri sata velike borbe. Međugorac je uoči ovog meča protiv Španjolca vodio s 4-1 u pobjedama i kao lanjski finalist ovog turnira svakako je bio favorit. 

Ali Bautista je ove godine nepobjediv, osvojio je Dohu (svladavši u polufinalu Novaka Đokovića), a sada je protiv Čilića postigao i devetu pobjedu u nizu.

- Imao sam prilično problema s koljenom od samog početka meča. Borio sam se koliko sam mogao, šteta je da nisam iskoristio neke prilike na početku petog seta. Sad je najvažnije riješiti ozljedu i spremiti se za nastavak sezone - kazao je Čilić za hrvatsku redakciju SBS radija.

Marin je napravio čak 73 neprisiljene pogreške (Bautista 38) pa, iako je to puno, ne može se reći da je naš tenisač igrao toliko loše. Koliko je Španjolac bio dobar i čvrst, ništa nije poklanjao. I zasluženo je svoj 25. nastup na Grand Slam turnirima okrunio prvim ulaskom u četvrtfinale. A osigurao je i napredak na ATP listi, s 24. skočit će (najmanje) na 17. mjesto. Marin će sa sedmog mjesta skliznuti za najmanje tri pozicije, ali trebao bi ostati u Top 10. Jasno, ako ga ne preteknu Borna Ćorić i 20-godišnji Grk Stefanos Tsitsipas koji je napravio istinsku senzaciju: sa 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5, 7:6 (5) izbacio je trećeg tenisača svijeta Rogera Federera! Tako su obojica lanjskih finalista ispala već u osmini finala pa će Australian Open dobiti nove finaliste i, naravno, novog pobjednika. A Čilić i Federer morat će se zadovoljiti s po 260.000 USD ili 1,7 milijuna kuna.

– Najsretniji sam čovjek na svijetu. Federer mi je idol već od šeste godine, ali vjerovao sam da mogu pobijediti – rekao je Grk.

Federer se požalio na nešto sporiji teren i najavio da će ove godine igrati i na zemlji, svakako u Roland Garrosu. Inače, Švicarac će nakon gotovo dvije godine ispasti iz Top 5, bit će šesti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije