FINALE WIMBLEDONA

Čilić doznao protivnika, igrat će protiv najboljeg u povijesti

Reuters
14.07.2017.
u 20:02

- Lani sam s njim odigrao brutalan meč. Marin je dobar dečko - rekao je Federer nakon pobjede nad Berdychom.

Marin Čilić u finalu Wimbledona igrat će protiv sedmerostrukog osvajača Rogera Federera. Švicarac, peti igrač svijeta, svladao je Čeha Tomaša Berdycha sa 7:6, 7:6 i 6:4. 

Federer je još uvijek bez izgubljenog seta na ovogodišnjem Wimbledonu. Bit će šesti najstariji tenisač u Grand Slam finalu te lovu na svoj 19. Grand Slam naslov uz 11 finala na Wimbledonu. Marin je protiv Švicarca, kojega mnogi smatraju najbolji tenisačem svih vremena, do sada je igrao sedam puta i upisao jednu pobjedu.

Čilić je blizu pobjede nad bio lani u Wimbledonu kada su se susreli u četvrtfinalu. Tada je vodio 2:0 u setovima, u četvrtom setu imao tri meč-lopte, ali je na kraju poražen sa 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7(9), 3:6. Sigurno će mu taj poraz biti dodatni motiv u nedjelju.

Marin je jedini put pobijedio Rogera prije tri godine u polufinalu US Opena kada je došao do naslova u New Yorku. I za svoj drugi Grand Slam naslov morat će proći pored čarobnjaka iz Basela. - Lani sam s njim odigrao brutalan meč. Marin je dobar dečko - rekao je Federer nakon pobjede nad Berdychom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?