STIPENDIJE ZAKLADE

Čilić djeci za primjer naveo Modrića: Imao je teško djetinjstvo i rat. U Hajduku ga nisu prihvatili

zaklada Marin Člić
PIXSELL
23.02.2023.
u 07:15

'Otkad znam za sebe, nikad nisam propustio niti jedan trening, ali ono što je najvažnije je to što tada kao dijete nisam znao koji je zapravo moj doseg. Maglovito sam sanjao o tome kako ću biti među prvih 100 tenisača na svijetu ili zaigrati u Wimbledonu. Baš zato htio bih prenijeti svima koji su danas ovdje da odbace bilo kakva ograničenja'

Sve je počelo 2016. godine kada je Marin Čilić utemeljio Zakladu koja će djeci omogućiti bolji i lakši pristup obrazovanju. Za humanitarni rad povezan s tom Zakladom Marin je dobio i ATP-ovu nagradu Arthura Ashea, mnogi bi se time i zadovoljili, no jedan od najboljih hrvatskih tenisača nije stao, u ponedjeljak je osobno (iako uz pomoć štake) uručio još 25 ugovora petoj generaciji stipendista, darovitim mladim glazbenicima i sportašima koji su članovi nacionalnih selekcija u olimpijskim sportovima. Ukupan iznos donacija (102 stipendije) promašio je tako milijun kuna, odnosno 132 tisuće eura.

Ne morate odmah biti najbolji

- Otkad znam za sebe, nikad nisam propustio niti jedan trening, ali ono što je najvažnije je to što tada kao dijete nisam znao koji je zapravo moj doseg. Maglovito sam sanjao o tome kako ću biti među prvih 100 tenisača na svijetu ili zaigrati u Wimbledonu. Baš zato htio bih prenijeti svima koji su danas ovdje da odbace bilo kakva ograničenja. Čega god se primili, budite motivirani i ustrajni, stavite veće zadatke ispred sebe, jer samo je nebo vaša granica – poručio je Čilić stipendistima i njihovim roditeljima na svečanoj dodjeli stipendija u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade.

Kao primjer naveo je sportski i životni put svog prijatelja i teniskog partnera Luke Modrića.

– Imao je teško djetinjstvo, bio je rat, nije bio prihvaćen u Hajduku, a danas je nogometna zvijezda planetarnih razmjera. I zato bih poručio i vama roditeljima, vaši mališani ne moraju biti već sad najbolji, važan je put ka tome. Idite korak po korak jer upravo to učenje i neodustajanje će ih dovesti do uspjeha – napomenuo je Marin, istaknuvši da svako dijete može i treba ostvariti svoj puni potencijal.

Od plivača do hrvačice

Sportske stipendije Čilić je uručio Borni Peteku iz Zagreba (stolni tenis), Emi Sobol iz Delnica (skijaško trčanje i biatlon), Ivi Rokvić iz Pule (jedrenje), Lucijani Lukšić iz Splita (plivanje), Luki Čarapoviću iz Osijeka (plivanje), Marku Srediću iz Zagreba (veslanje), Matei Svečnjak iz Strmca kraj Samobora (džudo), Nikolini Mesić iz Zagreba (tekvondo), Petri Goleš iz Splita (tekvondo), Roku Bengeriu iz Šemovca kraj Varaždina (kajak i kanu slalom na divljim vodama), Roku Brantuši iz Zagreba (tekvondo), Veroniki Vilk iz Slatine (hrvanje) i Vigu Lašiču iz Zagreba (mačevanje).

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije