ČETVRTFINALE AUSTRALIAN OPENA

Čilić: Bit će mi užitak igrati protiv Rafe

Marin Čilić
Igor Kralj/PIXSELL
23.01.2018.
u 08:47

Cilj mi je ove godine osvojiti Grand Slam turnir. Jedan ili više njih, uz osmijeh je odgovorio Marin na pitanje koji mu je glavni cilj sezone

Drugi put u karijeri Marin Čilić izborio je četvrtfinale Australian Opena. Prvi mu je put to pošlo za rukom 2010. godine kada je stigao do polufinala (poraz od Murraya), a sada je među osam najboljih ušao pobjedom nad 11. tenisačem svijeta Španjolcem Pablom Carrenom Bustom (6:7 (2), 6:3, 7:6 (0), 7:6 (3)).

Marinu je to 11. četvrtfinale na Grand Slam turnirima, po čemu se izjednačio s Goranom Ivaniševićem. Ujedno mu je pobjeda nad Španjolcem bila jubilarna 100. na Grand Slam turnirima. U toj kategoriji Marin još zaostaje za Goranom koji ih je imao 110 (uz 50 poraza).

– Kad sam osvojio naslov na US Openu 2014., stigao sam do 300. pobjede u karijeri. Lijepo je čuti da sam u Melbourneu došao do 100. pobjede na Grand Slam turnirima. Nadam se da ovdje mogu još do tri pobjede – uz osmijeh je nakon meča kazao Čilić, tada još ne znajući tko će mu biti suparnik za polufinale, ali naslućujući da će to biti Nadal (danas uživo u 9.10).

Čilić: Samopouzdanje je veliko

I doista, prvi tenisač svijeta u dvoboju protiv Argentinca Schwartzmana izgubio je prvi set na turniru, no prolaz mu nije došao u pitanje, pobijedio je sa 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3. Bit će to sedmi međusobni dvoboj Čilića i Nadala, Marin ima jednu pobjedu. Već su jednom igrali na Australian Openu, i to u osmini finala 2011., Nadal je slavio u tri seta.

– Mislim da sam spreman. Za to sam radio, za to sam trenirao, igram jako dobro i bit će mi užitak igrati protiv Rafe. Očekujem težak meč za koji se moram pripremiti i mentalno i fizički, ali mislim da sam u četiri prethodna meča dokazao da igram na visokoj razini. Osjećam se fenomenalno na terenu, samopouzdanje mi je veliko i vjerujem da ću nastaviti sa svojom igrom. Morat ću igrati agresivno, bitno će biti servirati na visokoj razini, svaki besplatan poen protiv njega veoma je značajan. U svakom slučaju ovo mi je još jedan veliki izazov, posebno stoga što je početak sezone. Nadam se da ću biti spreman za taj izazov i da ću preskočiti i tu prepreku – naknadno je poručio Marin koji je ponedjeljak iskoristio za malo relaksacije, ali i za posjet Nacionalnoj galeriji države Viktorije u sklopu promidžbe teniskog Australian Opena.

Marin se oduševio cvjetnim instalacijama japanske umjetnice Yayoi Kusame.

Nadal: Predivno s Marinom

Nadal je (budući da je igrao kasnije) znao za suparnika već na službenoj konferenciji za novinare nakon svog meča pa je o toj temi kazao:

– Kad ste u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira, ne možete očekivati lagan susret. No u isto vrijeme predivno je igrati protiv sjajnog igrača kao što je Marin.
 

Od zanimljivijih dijelova Čilićeve presice navodimo par izjava. O meču s Bustom rekao je:

– Trebao sam osvojiti prvi set (kod 5:3 je servirao za set, op. a.), trebao sam izgubiti treći set (dva puta vraćao break zaostatka, op. a.), trebao sam brže slaviti u četvrtom setu. Pablo se pokazao kao težak suparnik, ali ja sam nastavio smjerom kojim idem

. Na pitanje koji mu je cilj ove sezone Marin je odgovorio:

– Cilj mi je osvojiti Grand Slam turnir. Jedan ili više njih...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?