CR7 na vrhu

Christiano Ronaldo osvojio Zlatnu loptu!

cr7
13.01.2014.
u 18:50

Genijalni Portugalac je minulu godinu završio sa 66 pogodaka

Večeras je u dvorani u Kongresshausu u Zürichu završila dugogodišnja era Leonela Messija koji je četiri godine zaredom osvajao prestižnu nagradu Zlatna lopta. Njegov nasljednik je ujedno i njegov prethodnik iz 2008. Christiano Ronaldo. Trenutno najbolji nogometaš svijeta iza sebe je osim Messija ostavio i sjajnog Francuza Francka Riberyija.

Genijalni Portugalac je minulu godinu završio sa 66 pogodaka na kontu u 55 utakmice, a tome je pridodao i 18 asistencija.

Izabrana je i Fifina najbolja momčad 2013. godine! U formaciji 4-3-3 to su: Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Ramos (Real), Silva (PSG), Lahm (Bayern) - Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Ribery (Bayern) - Ronaldo (Real), Ibrahimović (PSG), Messi (Barcelona).

Engleski izbornik Roy Hodgson proglasio je najboljeg trenera godine, a on je Jupp Heynckes koji je prošle sezone odveo Bayern do trijumfa u Bundesligi i Kupu te naslova u Ligi prvaka.

Počasnu Zlatnu loptu osvojio je legendarni Brazilac Pele koji je ovom nagradom objedinio sve koje postoje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije