antidoping kontrola

Četiri godine kazne bh. kickboxeru zbog dopinga

27.06.2017.
u 16:14

Bh. kickbokseru Semiru Deliću izrečena je kazna zabrane natjecanja u trajanje od četiri godine zabog uporabe dopinga, priopćeno je iz Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine.

Delić je testiran prilikom doping kontrole izvan natjecanja 13. travnja ove godine i tom prilikom je u njegovom uzorku urina utvrđena prisustnost zabranjene supstance metenolone, i njenog metabolita 1-methylen-5α-androstan-3α-ol-17-one, koji pripadaju klasi „S1.1a Egzogeni anabolički androgeni steroidi“.

Kazna teče od dana obavljanja doping kontrole i Delić će se moći vratiti natjecanju 14. travnja 2021. godine.

Supstanca metenolone je vrlo popularna među sportašima i često se zlouporabljava, sama ili u kombinaciji s drugim steroidima. Ne utječe znatno na povećanje mišićne mase, ali pokazuje efekt u smislu poboljšanja definicije mišića. Koristi se oralno ili u obliku injekcija, i kao depo preparat. Spada u anabolike dugog djelovanja s umjerenim anaboličkim efektima i slabim androgenim efektima (najslabijim u odnosu na sve druge steroide), navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije